To je to što me zanima!

Dno dna u Vukovaru: Malenoj Loreni ukrali invalidska kolica!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prije dva tjedna obitelj je imala radove u stanu pa su dječja transportna invalidska kolica na svega pola sata ostavili pred vratima stana. To je bilo dovoljno da ih netko ukrade...
Vidi originalni članak

Marija Moćić iz Vukovara ima teško bolesnu kćer Lorenu kojoj su potrebna invalidska kolica. Prije dva tjedna netko ih je ukrao pred vratima stana u Vukovaru.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moja kći Lorena ima devet godina i niz dijagnoza uz cerebralnu paralizu. Ta kolica su nam vrlo praktična jer su lagana pa dijete mogu podignuti zajedno s njima. Otkako su ih ukrali, očajna sam i gotovo ne izlazimo iz kuće jer malenu ne mogu nositi na rukama cijelo vrijeme – očajna je mama Marija Moćić (32) iz Vukovara. Njezina kći je tužna i neraspoložena kad ne može izlaziti iz stana. Dijete reagira emotivno i potrebne su joj šetnje.

Prije dva tjedna obitelj je imala radove u stanu pa su dječja transportna invalidska kolica na svega pola sata ostavili pred vratima stana. To je bilo dovoljno da ih netko ukrade. U zadnjem periodu je bilo dosta vruće pa se zgrada zračila. Netko je jednostavno iskoristio situaciju, a Moćići ne isključuju mogućnost i da ih je netko pratio.

- Kad smo shvatili da ih nema, najprije smo pomislili da su možda smetala kome od susjeda pa ih je pomaknuo. Pokucali smo kod susjeda, on je isto pomogao da ih potražimo. Pregledali smo sve i nakon 10-15 minuta shvatili da su kolica ukradena. Ostali smo u šoku i sve prijavili policiji koja kaže da nikad nisu imali takav slučaj – požalila se Marija rekavši da već danima plače jer su im ta kolica nužnost.

- Zbog svega sam morala odgoditi hospitalizaciju kćeri u Zagrebu jer je bez kolica jednostavno ne mogu nositi na rukama. Ona ima 25 kilograma – očajna je Marija dodajući da vjeruje kako je netko možda pomislio da je riječ o običnim dječjim kolicima. Problem je u tome što su to jedina kolica, a Lorena se redovno liječi u Zagrebu na Goljaku, pa su morali odgoditi hospitalizaciju i čekaju nova kolica. Kako bi dobili nova kolica, fizijatar iz Zagreba im mora to odobriti.

- Ova kolica stara su oko dvije godine i ne vrijede više od 1000 kuna, dok nova vrijede oko 5000 kuna. Gledala sam i po oglasnicima vjerujući da ih možda netko prodaje, no ništa nisam pronašla – rekla je Marija Moćić, koja je lupežu uputila apel.

- Samo da mi se javi počinitelj. Neće biti nikakvih sankcija, sve se možemo dogovoriti. Sve je u redu. Uvjerena sam da je to netko napravio iz neznanja, ali sad kad smo objasnili situaciju, molimo i da nam vrate kolica jer su nam apsolutno neophodna. Mi smo bez njih potpuno nepokretni - rekla nam je Marija Moćić još poprilično šokirana i iznenađena tim beskrupuloznim činom.

Idi na 24sata

Komentari 103

  • kormilar 28.10.2017.

    Čovjek je čovjeku postao vuk! Vratili smo se u kameno doba kad je carovalo divljaštvo!

  • Dalibor0704 28.10.2017.

    Već su ih prevezli preko granice. Nadam se da će im cijela lopovska obitelj do kraja života trebati kolica.

  • Hr385 28.10.2017.

    U šta se pretvorila ova naša RH kad se i kolica za invalide kradu??? Imaju ti ljudi malo poštovanja prema kome? Užasno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare