Obavijesti

Video

Komentari 103

Dno dna u Vukovaru: Malenoj Loreni ukrali invalidska kolica!

Prije dva tjedna obitelj je imala radove u stanu pa su dječja transportna invalidska kolica na svega pola sata ostavili pred vratima stana. To je bilo dovoljno da ih netko ukrade...

VIDEO

Marija Moćić iz Vukovara ima teško bolesnu kćer Lorenu kojoj su potrebna invalidska kolica. Prije dva tjedna netko ih je ukrao pred vratima stana u Vukovaru.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

02:44

- Moja kći Lorena ima devet godina i niz dijagnoza uz cerebralnu paralizu. Ta kolica su nam vrlo praktična jer su lagana pa dijete mogu podignuti zajedno s njima. Otkako su ih ukrali, očajna sam i gotovo ne izlazimo iz kuće jer malenu ne mogu nositi na rukama cijelo vrijeme – očajna je mama Marija Moćić (32) iz Vukovara. Njezina kći je tužna i neraspoložena kad ne može izlaziti iz stana. Dijete reagira emotivno i potrebne su joj šetnje.

Prije dva tjedna obitelj je imala radove u stanu pa su dječja transportna invalidska kolica na svega pola sata ostavili pred vratima stana. To je bilo dovoljno da ih netko ukrade. U zadnjem periodu je bilo dosta vruće pa se zgrada zračila. Netko je jednostavno iskoristio situaciju, a Moćići ne isključuju mogućnost i da ih je netko pratio.

- Kad smo shvatili da ih nema, najprije smo pomislili da su možda smetala kome od susjeda pa ih je pomaknuo. Pokucali smo kod susjeda, on je isto pomogao da ih potražimo. Pregledali smo sve i nakon 10-15 minuta shvatili da su kolica ukradena. Ostali smo u šoku i sve prijavili policiji koja kaže da nikad nisu imali takav slučaj – požalila se Marija rekavši da već danima plače jer su im ta kolica nužnost.

- Zbog svega sam morala odgoditi hospitalizaciju kćeri u Zagrebu jer je bez kolica jednostavno ne mogu nositi na rukama. Ona ima 25 kilograma – očajna je Marija dodajući da vjeruje kako je netko možda pomislio da je riječ o običnim dječjim kolicima. Problem je u tome što su to jedina kolica, a Lorena se redovno liječi u Zagrebu na Goljaku, pa su morali odgoditi hospitalizaciju i čekaju nova kolica. Kako bi dobili nova kolica, fizijatar iz Zagreba im mora to odobriti.

- Ova kolica stara su oko dvije godine i ne vrijede više od 1000 kuna, dok nova vrijede oko 5000 kuna. Gledala sam i po oglasnicima vjerujući da ih možda netko prodaje, no ništa nisam pronašla – rekla je Marija Moćić, koja je lupežu uputila apel.

- Samo da mi se javi počinitelj. Neće biti nikakvih sankcija, sve se možemo dogovoriti. Sve je u redu. Uvjerena sam da je to netko napravio iz neznanja, ali sad kad smo objasnili situaciju, molimo i da nam vrate kolica jer su nam apsolutno neophodna. Mi smo bez njih potpuno nepokretni - rekla nam je Marija Moćić još poprilično šokirana i iznenađena tim beskrupuloznim činom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode