To je to što me zanima!

Gabi (17): 'Majka mi je umrla od bolesti srca. Istu sam naslijedila i ja, ali nikada se neću predati'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dobitnica ovogodišnjeg Ponosa Hrvatske Gabi (17) cijeli život se borila s nasljednom bolesti srca. Uz tešku dijagnozu umrla joj je i majka, ali Gabi je sve prebrodila s osmijehom i rečenicom - 'nikada neću odustati'
Vidi originalni članak

Uvijek se trebamo boriti za ono što želimo i biti zahvalni za ono što imamo. Smatram da se sve događa s razlogom i sve u životu vrijedi. S razlogom smo na ovome svijetu i uvijek se trebamo boriti za svoje snove, komentirala je inspirativna Gabriela Buljić (17), koja ne samo da nije odustala, već je pobijedila svoju nasljednu bolest. Sada je sretna što može trčati i hodati, a cilj joj je, kaže, samo biti sretna i uživati u životu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gabi iz Dugog Sela od svog se ranog djetinjstva borila s teškom nasljednom bolešću - asimetričnom hipertrofičnom kardiomiopatijomOd iste bolesti obolio je i njen ujak, majka i baka, a majka je s Gabrielinih nepunih dvije godine od teške bolesti i umrla. Nakon cijelog života provedenog u bolnicama, Gabriela je u studenom dobila novo srce.

-Prvi napadaj sam imala sa svojih sedam godina dok sam trčala po stepenicama. Tada sam se previše umorila i srce to nikako nije moglo podnijeti te su me morali reanimirati - komentirala je.

O tome kako će to utjecati na njen daljnji tijek života, kaže, nije se brinula jer su joj govorili kako mnogo ljudi živi normalno s njenom bolesti. Nažalost, to za Gabi nije bio slučaj te joj se život preko noći promijenio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

-Uvijek sam morala paziti, bila sam drugačija. Najteže mi je bilo kad bi moji prijatelji krenuli trčati, a ja to nisam mogla. Znala sam čak i zakasniti na sat, a da prijeđem deset stepenica trebalo mi je čak pet minuta - komentirala je Gabi prisječajući se vremena kada je bila limitirana svojom teškom bolešću.

Uz sve što je prošla, najveća podrška i stup oslonac bili su joj tata i tetka koji su joj pomagali u svemu. Čak i kada posjete u bolnicu nisu bile dozvoljene tata bi došao pod njezin bolnički prozor i mahao joj. 

-Nakon transplatacije srca moj se život promijenio za 180 stupnjeva. Nemam više strahove koje sam prije imala, puno više vremena provodim sa svojom obitelji i prijateljima i puno sam sretnija i zahvalnija na svemu što imam - rekla je Gabi osvrčući se na sve što je prošla. 

Iako joj život nije bilo lagan, Gabi nikada nije skinula osmijeh sa svoga lica. Sada, osim što želi uživati u druženju s prijateljima i obitelji, Gabi za budućnost ima velike planove. Jedini cilj joj je, kaže, pomoći drugima i sigurni smo da nezaustavljivu Gabi nitko neće u njenim snovima moći zaustaviti. Samo joj je nebo sada granica.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JusticeLeague 23.02.2021.

    Neke naše sugrađane Fortuna nije mazila...

  • Faaip de Oiad 23.02.2021.

    Hajde da se u moru smiješnih i nebitnih vijesti pročita i nešto normalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare