To je to što me zanima!

Glas naroda: Treba li se kazniti golo sunčanje na balkonu?

Djevojka u Osijeku nedavno se gola sunčala na vlastitom balkonu. Njezin čin nije naišao na odobravanje susjeda. Pogledajte video i doznajte što Zagrepčani misle o toj temi...
Vidi originalni članak

Djevojka u Osijeku nedavno se gola sunčala na vlastitom balkonu. Njezin čin nije naišao na odobravanje susjeda. Jedan od uznemirenih susjeda poslao je upit medijima kako bi doznao je li sunčanje bez odjeće na vlastitom balkonu ili terasi kažnjivo.

Osječanin je u mailu naglasio da u zgradi preko puta žive obitelji s malom djecom koja, kad god izađu na balkon, prema njegovim riječima, 'moraju gledati golotinju'. 

POGLEDAJTE VIDEO i doznajte što Zagrepčani misle o toj temi:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Balkon ili terasa u pojedinom slučaju mogu se smatrati javnim prostorom, odnosno takozvanim 'fiktivnim javnim mjestom' čija se 'javnost' prosuđuje prema posljedici koja je nastupila, što znači da radnju ondje čini dostupnom javnosti, objasnili su iz PU osječko-baranjske. 

Policija prema članku 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira golotinju na vlastitom balkonu može kazniti zbog prekršaja vrijeđanja ili omalovažavanja moralnih osjećaja građana predviđenom globom od 185 do 750 kuna.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • vaservaga(339512) 13.05.2018.

    ja bi susjedi platio 750 kn da se skine pa neće

  • Hrvat1979 11.05.2018.

    Glupa tema kojoj nema kraja,nije to za nas jos

  • ogidibogi 10.05.2018.

    Po nekima ispada da je tvoj balkon tvoj, osim ako neka budala ne bulji u njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare