To je to što me zanima!

Hrvatice iz Italije: 'Život nam se svodi na bacanje smeća'

Italija je sedmi dan u karanteni zbog korona virusa, što znači da mnogi Talijani danima nisu napustili svoje domove. Za YouTube kanal 24sata Daniela i Katarina snimile su kako žive i poslale poruke Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Preporučujem vam da se pazite dok se sve još nije zahuktalo i da se ponašate odgovorno, poručila je Katarina Poklepović (27) iz Molinelle. Javila nam se Hrvatica koja živi u Italiji s prozora svoga stana u kojemu je zarobljena već nekoliko dana. Kaže da smije otići u dućan ako joj je potrebno, ali da sve mora obaviti u maksimalno 30 minuta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Ovdje je sve prazno, zatvoreni su i gradski parkovi, ne smijem nigdje ići, kontrole su velike. Situacija je kritična zato što u početku kada je sve krenulo, to nismo shvatili ozbiljno, dodala je Katarina. 

Daniela se pak javila iz Muggie, malog grada blizu Trsta. U videu govori kako joj se dani ustvari svode na bacanje smeća i na šetnju praznim ulicama. 

- Pojavile su se priče da okolo idu agenti koji rade briseve u kućama i tako pljačkaju starije ljude, rekla je.

VAŽNOST KARANTENE 'I ja ostajem doma': Mrežama se širi svijest o korona virusu VIDEO: KAO I U KINI Korona raščistila zrak u Italiji: 'Nema proizvodnje, ne voze...'

Italija je nakon velikog porasta zaraženih i umrlih proglasila karantenu za cijelu zemlju, što je u novijoj povijesti nezapamćen slučaj, jer je 60 milijuna ljudi praktički u crvenoj zoni, ograničeno im je kretanje, a prekršitelji mogu u zatvor i na tri mjeseca.

 

Idi na 24sata

Komentari 41

  • trpaj_sirotinju 15.03.2020.

    srećom internet nije u blokadi jer da ne možete vlogat vjerojatno bi se ubili

  • morioni 15.03.2020.

    Budi sretna da imaš smeća za bacanje! Mogući su i gori scenariji, a što ti smeta dva tjedna izolacije dok si zdrava, imaš sve potrebno? Bolje ga iskoristi za meditacomu, ako nemaš pa etnija posla, ja ga uvijek imam!

  • arow 15.03.2020.

    Sta lupetaju,moze se ici u trgovinu,na posao i lijecniku sta zele vise Bitno se pojaviti na portalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare