To je to što me zanima!

Juraj Šebalj: 'Nije koristio pojas za vezanje, mogu reći da je Lada ovom vozaču spasila život!'

Prometne nesreće koje smo analizirali u ovoj epizodi su svakodnevne. Pogledajte novu dozu edukacije i zabave uz Juraja Šebalja i naučite kako se ponašati u prometnu od naših eksperata...
Vidi originalni članak

Nemojte koristiti mobitel dok vozite i vežite se. Jedino što je ovog vozača spasilo je Lada, rekao je Juraj Šebalj na početku nove epizode serijala Tko je kriv?

POGLEDAJTE VIDEO:

U studiju 24sata ponovo su se sastali Juraj Šebalj, profesor Rajko Horvat i voditeljica Maria Grigoryan Vučković kako bi nam donijeli novu dozu zabave i edukativnog sadržaja analizirajući prometne nesreće. U prvoj nesreću vozač Lade se frontalno zabio u parkirani automobil.

- Da je brzina bila veća, vozač bi ozlijedio glava, a možda i smrtno strada - rekao je profesor Horvat. U drugoj nesreći došlo je do totalnog košmara na autocesti. Automobil je zavijugao i prouzrokovao nesreću u kojoj je na kraju sudjelovalo šest vozila.

- Kod novih automobila jako je važno da imaju ABS i ESP, odnosno sustav koji vam ne dopušta vijuganje po prometnoj traci. Ti sustavi će za 70% smanjiti broj nesreća koje su prouzrokovane zbog smanjene vještine vozača - objasnio je Šebalj. U sljedećoj situaciji došlo je pretjecanja preko pune linije.

- Ovakve situacija te kada dolazi do prolaska kroz crveno jako kažnjavati, treba ići s represivnim mjerama. Ovo je apsolutna katastrofa - ljutito je rekao Juraj Šebalj. U sljedećoj situaciji imali smo sličan primjer kao i u drugoj, samo su sad bili mokri uvjeti na cestama.

- Ovo je tipičan primjera aquaplaninga. Vidimo koliko vode ima na cesti i gume su se odvojile od kolnika - rekao je profesor Horvat te pojasnio kakve su ceste u Hrvatskoj po pitanju kvalitete asfalta, a što su još rekli naši dečki pogledajte na YouTube kanalu 24sata u novoj epizodi Tko je kriv?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 08.12.2021.

    bravo gospon jure 👌👌👌

Komentiraj...
Vidi sve komentare