To je to što me zanima!

Kako napraviti čuveni brudet od hobotnice: 'Nikad nisam mislila da ću nekom morati vaditi oči'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U novoj sezoni Kuharskog bootcampa, show u kojem je jedino bitno ne znati kuhati, radimo šest tradicionalnih hrvatskih jela, a prva od šest kandidata bila je maturantica Lani...
Vidi originalni članak

U novoj sezoni Kuharskog bootcampa prva je svojekulinarske sposobnosti iskušala maturantica Lani koja je morala napraviti brudet od hobotnice kako bi dobila 1000 kuna. Najkompliciranije jelo koje do sada radila su - jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prijavlla sam se na show kako bih unaprijedila svoje kulinarske vještine, sada su ravne nuli. Brudet mi se čini jako kompliciran, ali valjda ću se snaći - rekla je Lani prije samog početka kuhanja.

Lani je na početku morala očistiti hobotnicu, a tu je već naišla već na probleme. 

- Nikad nisam mislila da ću nekom morati vaditi oči, ima neku čudno smjesu, uff - rekla je Lani koja je, kako kaže, negdje pročitala da je hobotnica ima čak devet mozgova, i time bila fascinirana. 

Dok je Lani pripremala hobotnicu, njezine postupke gledao je chef Fabricion Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

Nakon sat vremena hobotnica je bila gotova, a Lani je krenula u pripremu brudeta, i pošteno ga zaljutila. 

- Stavit ću još malo ljute papričie. Ja volim ljutu hranu, a kako će drugima biti to me nije briga - odlučna je bila Lani. Nakon što je narezala hobotnicu na komade, spremila (ljuti) brudet, došlo je vrijeme i na palentu koja najbolje ide u poznati brudet. Time je i završila svoj mukotrpni pothvat.

- Ugodno sam iznenađena. Proces je bio kompliciran, ali rezultat je bio bolji od očekivanog. Ljuta je, ali baš onako kako je volim, po mjeri. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • prettner 25.06.2021.

    Odvratna slika. I hobotnica je biće koje želi živjeti. Pogledajte snimku kako je pobjegla s broda kada su je ribari ulovili.

  • Guuma 25.06.2021.

    Oriđiđi šit prodakšn

  • Tiha Žena 24.06.2021.

    Ovo su rukavi sakoa, jakne? Jedno je ne znati kuhati , sve 5, ovo i je priča o tome, ali drugo je biti..fobra ideja, očajna izvedba. Ideja je tiko ok da biste postigli mrak gledanost uz suvialu produkciju. Ali izvedba ovdje... loše.

Komentiraj...
Vidi sve komentare