Video

Komentari 11

Kako napraviti čuveni brudet od hobotnice: 'Nikad nisam mislila da ću nekom morati vaditi oči'

Kako napraviti čuveni brudet od hobotnice: 'Nikad nisam mislila da ću nekom morati vaditi oči'

U novoj sezoni Kuharskog bootcampa, show u kojem je jedino bitno ne znati kuhati, radimo šest tradicionalnih hrvatskih jela, a prva od šest kandidata bila je maturantica Lani...

U novoj sezoni Kuharskog bootcampa prva je svojekulinarske sposobnosti iskušala maturantica Lani koja je morala napraviti brudet od hobotnice kako bi dobila 1000 kuna. Najkompliciranije jelo koje do sada radila su - jaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prijavlla sam se na show kako bih unaprijedila svoje kulinarske vještine, sada su ravne nuli. Brudet mi se čini jako kompliciran, ali valjda ću se snaći - rekla je Lani prije samog početka kuhanja.

Lani je na početku morala očistiti hobotnicu, a tu je već naišla već na probleme. 

- Nikad nisam mislila da ću nekom morati vaditi oči, ima neku čudno smjesu, uff - rekla je Lani koja je, kako kaže, negdje pročitala da je hobotnica ima čak devet mozgova, i time bila fascinirana. 

Dok je Lani pripremala hobotnicu, njezine postupke gledao je chef Fabricion Vežnaver koji voli raditi s delikatnim namirnicama i ribom, a kuhao je po poznatim europskim restoranima i nositelj je Gault&Millau priznanja za chefa godine u 2021. 

Nakon sat vremena hobotnica je bila gotova, a Lani je krenula u pripremu brudeta, i pošteno ga zaljutila. 

- Stavit ću još malo ljute papričie. Ja volim ljutu hranu, a kako će drugima biti to me nije briga - odlučna je bila Lani. Nakon što je narezala hobotnicu na komade, spremila (ljuti) brudet, došlo je vrijeme i na palentu koja najbolje ide u poznati brudet. Time je i završila svoj mukotrpni pothvat.

- Ugodno sam iznenađena. Proces je bio kompliciran, ali rezultat je bio bolji od očekivanog. Ljuta je, ali baš onako kako je volim, po mjeri.