To je to što me zanima!

Linzer torta: Jako je ukusna, jednostavna i brzo je gotova

Linzer torta izgleda malo kao tiramisu, osim ukrasa na vrhu i toga da je čvršća i kompaktnija. Dobila je ime po austrijskom gradu Linzu. Brzo je gotova i jako ukusna
Vidi originalni članak

Popularna je jer ju je lako ispeći. To je plosnata torta. Peče se u niskoj tavi. Lako ju je rezati i sadrži džem. Može biti s trešnjama ili marelicama. Mnogi je ljudi rado peku jer imaju voćnjake i rade džemove kojeg onda koriste u raznim stvarima pa i u ovom kolaču. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postoje rasprave o porijeklu torte, čak i kada dođete u Linz. Prvi put je ispečena u 17. stoljeću. Prilično je stara. Raspravlja se treba li u nju stavljati lješnjake ili bademe. Ali oboje je moguće. 

Ukusna je jer je to voćna torta. Najpoznatija je po ukrasu na vrhu, sličnom kakav rade na piti od jabuka. To je torta koja je brzo gotova. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako pripremiti ovu ukusnu tortu doznajte u serijalu Rudolphova pekarnica, četvrtkom i petkom od 20:50 sati na kanalu 'Woman'.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 02.02.2019.

    A joj lijepo je on to objasnio al recept za Linzer Torte potječe koš od 17 stoljeća..i uglavnom ide ovako kako ću napisati. Svaka mama ima svoje varijante al su to uglavnom sitnice. Moja je pravila ovako: 150 g razmekšanoga putera pomiješati sa 150 g cukra u prahu. Dodati 250 g polubijeloga brašna i 10 g praška za pecivo.Nakon toga smjesu od 100 g lješnjaka koji su u tavi malo prženi i smiješani sa 2 jaja i začinima (vanil.cukar plus kora od limuna, žličica zimta i žličica pudera od karanfilića(nelke) koji je jedan od važnijih za aromu u Linzerici?.Sve!! zajedno spojiti i ostaviti u hladnjaku oko sat vremena. Form za torte oko 22 cm. Na njega sraviti izrezan papir za pečenjene na dno.¾ tijesta raširiti do 1cm ispod ruba modle, te dodati na njega 300 g marmelade od ribizla ili neke druge kisele!!marmelade. Zašto to? Pa uglavnom je Linzer sa dosta kiselom,prije nego marmeladom od marelice,premda može sve, ali original je takav. Može i borovnica, no najbolji je ribizel.Preostalo tijesto razvaljati kao u videu. Premazati jajetom ..može i na rubovima posuti sa listićima badema.U predhodno zagrijanoj pećnici, na 190 stupnjeva peći oko40-45 minuta. Može se, a ne mora.. ovosi tko voli posuti šećerom u prahu. Eto ja je tako pravim i tako je prave ulavnom svi koji znaju stari recept.Vrlo je ukusna i tipična uprav po tm spoju kiselog i slatkog sa karanfilićima koji ako izostanu fale. .može se u nedostku praha i istucati batom. Važna je aroma. Tko želi može probati. Dobar tek : )

  • 01.02.2019.

    mljac mljac odlično

  • 01.02.2019.

    clanak napisan kao sastavak u prvom osnovne

Komentiraj...
Vidi sve komentare