To je to što me zanima!

Mrzite slagati odjeću? Ovaj uređaj radit će to umjesto vas!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uređaj 'Laundroit' savršeno slaže odjeću u ormaru! Koristeći robotske ruke i sustav umjetne inteligencije prepoznat će koji ste odjevni predmet ubacili u ormar i složit će ga...
Vidi originalni članak

Prototip ovog uređaja razvija se preko 13 godina, a u njega je do sada uloženo oko 70 milijuna dolara. Navodno bi se u pretprodaji trebao naći ove godine, a cijena će mu biti oko 100 tisuća kuna. Ipak, japanski izumitelji govore kako cijena za masovnu proizvodnju neće biti toliko "paprena" te da će na tržištu koštati oko 12 tisuća kuna.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uređaj funkcionira jednostavno, vi samo napunite ladicu s do 30 komada odjeće. Uređaj se pomoću WIFI-a spaja na server umjetne inteligencije koji skenira i analizira odjeću koju ste ubacili u ladicu. U svojoj bazi podataka ima više od 256 tisuća fotografija različitih odjevnih predmeta prema kojoj raspoznaje je li riječ o haljini ili običnoj majici te prema tome ju odgovarajuće slaže.

Sustav još ne funkcionira najbolje. Primjerice za jednu običnu majicu treba mu od pet do deset minuta, tako da i nije pretjerano brz. Također,  ima problema s raspoznavanjem tamnije odjeće tako da crnu majicu primjerice uopće neće prepoznati!

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • stipe130 21.05.2018.

    To mi treba.

  • It's kišing 21.05.2018.

    Slaže li i gaće s ''pijace''?

  • psicocat 21.05.2018.

    znači 12000 kn nije puno mogu reči

Komentiraj...
Vidi sve komentare