To je to što me zanima!

Na leđima prijatelja proputovao svijet: 'Snovi su mi ostvareni'

Kevan je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom, koja utječe na živčani sustav koji kontrolira kretanje mišića. Nikada nije napravio niti jedan korak - a prijatelji su ga proveli kroz cijelu Europu
Vidi originalni članak

Kevan Chandler (32) jedan je običan čovjek s izvanrednom pričom. 32-godišnjak živi u Fort Wayneu u državi Indiana s dva cimera i voli putovati. Tijekom ljeta 2015., on i njegovi prijatelji proveli su tri tjedna putujući kroz Europu, a zajedno su i istražili cijelu Kinu. Kevan je doživio sve nevjerojatne stvari koje turisti sanjaju. Ali evo izvanrednog dijela - on ne može hodati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kevan je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom, genetskom bolesti koja utječe na dio živčanog sustava koji kontrolira kretanje mišića. Nikada nije napravio niti jedan korak - a prijatelji su ga proveli kroz cijelu Europu na leđima. Pokrenuo je i svjetski pokret "Mi nosimo Kevana" koji je sve poznatiji svakim danom. 

Najmlađi je u obitelji, a posebnu povezanost dijeli sa svojom sestrom Connie koja također boluje od mišićne atrofije. 

S obitelji prolazim kroz život, korak po korak", rekao je Kevan za USATODAY

-Naši su roditelji vrlo kreativni, pa su nam pomogli da shvatimo kako se boriti da život s punim plućima. A kako je moja sestra starija, ona mi je nekako utrla put i otvorila puno vrata, priznaje ovaj svjetski putnik. 

Priznaje da se i nakon 30 godina, nije naviknuo na svoje stanje...

-Imam 32 godine i ruke mi još uvijek gube snagu. Nakon toliko godina, baš je frustrirajuće. Za vrijeme srednje škole i fakulteta sam najviše oslabio, kaže.

Kevan provodi svoje vrijeme podižući svijest za ljudi s posebnim potrebama. Za razliku od sestre koja uzima lijek 'Spinrazu' zbog svog stanja, Kevan je odbio liječenje i lijekove.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • centarfor9 03.08.2023.

    To je mazohizam.

  • eho_ 01.02.2020.

    Kako je ovo lijepo pročitati..Prave prijatelje treba cijeniti

  • 30.01.2020.

    To su prijatelji, svaka cast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare