Video

Komentari 12

Na leđima prijatelja proputovao svijet: 'Snovi su mi ostvareni'

Na leđima prijatelja proputovao svijet: 'Snovi su mi ostvareni'

Kevan je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom, koja utječe na živčani sustav koji kontrolira kretanje mišića. Nikada nije napravio niti jedan korak - a prijatelji su ga proveli kroz cijelu Europu

Kevan Chandler (32) jedan je običan čovjek s izvanrednom pričom. 32-godišnjak živi u Fort Wayneu u državi Indiana s dva cimera i voli putovati. Tijekom ljeta 2015., on i njegovi prijatelji proveli su tri tjedna putujući kroz Europu, a zajedno su i istražili cijelu Kinu. Kevan je doživio sve nevjerojatne stvari koje turisti sanjaju. Ali evo izvanrednog dijela - on ne može hodati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Kevan je rođen sa spinalnom mišićnom atrofijom, genetskom bolesti koja utječe na dio živčanog sustava koji kontrolira kretanje mišića. Nikada nije napravio niti jedan korak - a prijatelji su ga proveli kroz cijelu Europu na leđima. Pokrenuo je i svjetski pokret "Mi nosimo Kevana" koji je sve poznatiji svakim danom. 

Najmlađi je u obitelji, a posebnu povezanost dijeli sa svojom sestrom Connie koja također boluje od mišićne atrofije. 

S obitelji prolazim kroz život, korak po korak", rekao je Kevan za USATODAY

-Naši su roditelji vrlo kreativni, pa su nam pomogli da shvatimo kako se boriti da život s punim plućima. A kako je moja sestra starija, ona mi je nekako utrla put i otvorila puno vrata, priznaje ovaj svjetski putnik. 

Priznaje da se i nakon 30 godina, nije naviknuo na svoje stanje...

-Imam 32 godine i ruke mi još uvijek gube snagu. Nakon toliko godina, baš je frustrirajuće. Za vrijeme srednje škole i fakulteta sam najviše oslabio, kaže.

Kevan provodi svoje vrijeme podižući svijest za ljudi s posebnim potrebama. Za razliku od sestre koja uzima lijek 'Spinrazu' zbog svog stanja, Kevan je odbio liječenje i lijekove.