To je to što me zanima!

Odrekla se mesa, ribe pa čak i mlijeka: Ona je sirova veganka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Virovitičanka Marina Zrnić (28) već pet godina živi isključivo na termički neobrađenoj hrani: 'Uzmem kilu nekog voća, glavicu salate i to pojedem'
Vidi originalni članak

Ako pitate većinu žena čega se najteže odreći, gotovo sigurno će odgovor biti čokolada i slastice. Da iznimke postoje (a one ionako potvrđuju pravilo), svjedoči 28-godišnja Virovitičanka Marina Zrnić. No, Marina se nije odrekla samo slatkiša. Ona ne jede ni meso, ni ribu, a ne pije ni mlijeko. Pitate se što ostaje?

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sirovi vegani po definiciji ne jedu kuhano, a prehrana im se sastoji isključivo od sirove hrane.

- Voće i povrće i to je to - kaže Marina kada ju pitamo koja je njezina verzija sve popularnijeg načina ishrane.

Hrana se ne kuha, ne peče i ne obrađuje termički, osim što se dehidrira, a Marina kaže da nakon pet godina ovakvog prehrambenog režima, više ne radi ni to.

- Jedem ful jednostavno, što znači da uzmem kilu nekakvog voća, glavicu salate i to pojedem - kaže.

 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Jacksss 06.10.2017.

    Nek jede tko šta hoće, cura je simpatična nikome ne čini ništa loše, njena stvar, samo ne znam zašto je to šta neka cura jede ili ne jede vijest. Osobno se ne slažem, čovjek je svejed što god govorili i prirodno mi je da jede meso. Kad smo počeli jesto meso razvili su nam se tijelo i mozak na jedan viši stupanj evolucije iznad primata i ono je dobro za čovjeka. Drugo su moralni razlozi i protivljenje groznoj mesnoj industriji koja strahote radi o kojima ne želimo razmišljati... to razumijem. Ali ta obsesivnost koju vegani imaju da ugnjave sve oko sebe, da im se cijeli život vrti oko hrane, kao što kaže ova cura- selila bi zbog hrane, znači to joj je centar života.. pa ne možeš mi reći da je to zdravo i prirodno. I koliko vegana završi bolesno i uništi tijelo jer ne znaju adekvatno nadoknaditi sve nutrijente koji im fale... ne fala.

  • alcapone123 03.10.2017.

    Nek jede i nek brsti travu to je njezin problem....ali da meso pogotovo svinjsko nije zdravo to je točno...treba jesti više ribe a manje mesa.I naravno voća.

  • naomi-1 01.10.2017.

    Kako dolazi do proteina pušenjem?Bilo bi joj pametnije da gleda u sunce pa ne bi morala ništa jesti

Komentiraj...
Vidi sve komentare