To je to što me zanima!

Pilotkinja: Munje i druge avione izbjegavamo pomoću pametnih sustava, nije me strah letenja

Zašto se crna kutija baš tako zove, kako piloti izbjegavaju munje i druge avione? Odgovore na ova i brojna druga pitanja dala nam je pilotkinja Andrea
Vidi originalni članak

Mnogi sanjaju o osvajanju neba, a domaća pilotkinja Andrea je uspjela ostvariti svoj san. U '10 bizarnih pitanja', odgovorila nam je na sva pitanja vezana uz svoju struku 

POGLEDAJTE VIDEO:

– U mojoj obitelji nitko nije imao veze sa zrakoplovstvom, zaljubila sam se u ovu struku kad sam prvi put poletjela kao putnica, zamislite! Ranije sam avione vidjela samo na televiziji - rekla nam je Andrea.

ŠTO TE TLAČI? Stjuardesa: Ljudi nose previše kofera, kada bih ih digla 150 po letu odmah bi mogla u mirovinu

24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJA donosi vam odgovore na čudna, zanimljiva, bizarna i često postavljana pitanja. Na bizarna pitanja vezana uz njihovu struku, odgovarat će kuhar, ginekolog, estetski kirurg, bodybuilder a u ovoj epizodi, to je učinila pilotkinja.

Puno je odricanja u njezinom poslu i strasti, a jedno od najvećih doživljaja je bio pogled na prekrasan krajolik u Mongoliji prilikom uzlijetanja. Andrea priznaje da nije stigla pritisnuti sve tipki u kabini.

10 BIZARNIH PITANJA Chef kuhinje: 'Više volim kuhati za druge, nego samo za sebe...'

- Nadam se da ih nikada neću imati priliku u stvarnom životu dotaknuti sve tipke, samo u simulatoru - objasnila nam je.

Puno čitatelja zanimalo je zašto je prije bilo moguće pušiti u zrakoplovu, a danas je to zabranjeno. Andrea nam je otkrila da većina stvari koje su zabranjeni potaknuti su zrakoplovnim nesrećama, pa tako nakon jedne nesreće, u kojoj se zapalio zrakoplov zbog opuška cigarete, zabranjeno je pušenje u zrakoplovima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pilotkinja otkriva da Hrvati ne vole pljeskati nakon slijetanja, ali postoje nacije koje to vole raditi.

- Ako glasno plješćete, mi to čujemo - zaključuje Andrea uz osmijeh.

Cijeli video pogledajte na YouTube kanalu 24sata. Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • pijun 22.04.2021.

    A ona ne zna da je avion "Faradejev kavez" pa mogu gromovi da udaraju koliko hoće.

  • Jaznamnajbolje2 22.04.2021.

    Kak izbjegavate samonavodeće od rusa i ukrainaca?

  • najiram 10 22.04.2021.

    ali mi  svi  se  bojima  kad  ona  leti...da  nam  ne  sletzi  doslovno  na  glavu...dok  bude  tražila  upaljać  da  potpali  smotuljak  za  opuštanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare