To je to što me zanima!

Psihologinja o histeriji: 'Razum će nam vratiti normalan život'

Psihologinja Nataša Jokić Begić za YouTube kanal 24sata komentirala je trenutnu psihozu u društvu oko korona virusa, što se događa u Italiji i hoće li biti kaosa i kod nas
Vidi originalni članak

Profesorica psihologije i psihoterapeut kognitivno-bihevioralne terapije Nataša Jokić Begić za 24sata progovorila je o histeriji koja je nastala u Italiji, osjećaju zarobljenosti u izolaciji te ljutnji koja bi se mogla javiti kod mnogih oboljelih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Psihologinja Jokić Begić istaknula je da kako statistički ovo nije toliko alarmantna situacija, ali da je potreban oprez. Govori također da posljedice koronavirusa nisu tako strašne jer većina ljudi ima blage simptome. Prema njezinim riječima cijela ova situacija ostavit će zdravstvene posljedice na malen dio ljudi, ali psihološke na mnogo veći.

- Ono što se događa u Italiji možemo opisati kao donekle kaotično. Talijani su imali šum u komunikaciji i puno kontradiktornih informacija, a to je sigurno donijelo do pojačavanja kaosa, rekla je profesorica Jokić Begić. 

ZNANSTVENE ČINJENICE Simptomi se javljaju nakon pet dana: Evo što korona radi tijelu SVIJET U PANICI Korona se nezaustavljivo širi, WHO je proglasio pandemiju

Ipak je kod nas rizik za kaotično stanje manji zato što smo manja država pa je svakako lakše upravljati s nama. Činjenica je i da kasnimo sa zarazom pa možemo gledati primjer Italije i napraviti ispravke u procesu, dodala je. 

- Solidarnost i razum su stvari koje će nam u ovoj situaciji vratiti normalnu kvalitetu života, a ne ovu u kojoj imamo dojam da se približava neka užasna opasnost, zaključuje. 

POGLEDAJTE MAPU KOJA PRIKAZUJE BROJ IZLIJEČENIH OD KORONA VIRUSA: 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • Zivjela Cenzura! 12.03.2020.

    Ako misli da će ovdje razum vratiti normalan život, onda pretpostavljam da je do nedavno radila negdje u inozemstvu.

  • 12.03.2020.

    Psihoterapija na HRT3 svaki dan u 8 sati odabrao delo hadjiselimovic :D :D :D

  • 12.03.2020.

    Jok.Psiholozi i Psihijatri ce vam vratit normalan zivot.Samo treba povecat dozu ljekova!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare