Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Psihologinja o histeriji: 'Razum će nam vratiti normalan život'

Psihologinja Nataša Jokić Begić za YouTube kanal 24sata komentirala je trenutnu psihozu u društvu oko korona virusa, što se događa u Italiji i hoće li biti kaosa i kod nas

Foto: 24sata Video
42 komentara

Profesorica psihologije i psihoterapeut kognitivno-bihevioralne terapije Nataša Jokić Begić za 24sata progovorila je o histeriji koja je nastala u Italiji, osjećaju zarobljenosti u izolaciji te ljutnji koja bi se mogla javiti kod mnogih oboljelih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Psihologinja Jokić Begić istaknula je da kako statistički ovo nije toliko alarmantna situacija, ali da je potreban oprez. Govori također da posljedice koronavirusa nisu tako strašne jer većina ljudi ima blage simptome. Prema njezinim riječima cijela ova situacija ostavit će zdravstvene posljedice na malen dio ljudi, ali psihološke na mnogo veći.

- Ono što se događa u Italiji možemo opisati kao donekle kaotično. Talijani su imali šum u komunikaciji i puno kontradiktornih informacija, a to je sigurno donijelo do pojačavanja kaosa, rekla je profesorica Jokić Begić. 

Medical staff in protective suits treat coronavirus patients in an intensive care unit at the Cremona hospital in northern Italy ZNANSTVENE ČINJENICE Simptomi se javljaju nakon pet dana: Evo što korona radi tijelu SVIJET U PANICI Korona se nezaustavljivo širi, WHO je proglasio pandemiju

Ipak je kod nas rizik za kaotično stanje manji zato što smo manja država pa je svakako lakše upravljati s nama. Činjenica je i da kasnimo sa zarazom pa možemo gledati primjer Italije i napraviti ispravke u procesu, dodala je. 

- Solidarnost i razum su stvari koje će nam u ovoj situaciji vratiti normalnu kvalitetu života, a ne ovu u kojoj imamo dojam da se približava neka užasna opasnost, zaključuje. 

POGLEDAJTE MAPU KOJA PRIKAZUJE BROJ IZLIJEČENIH OD KORONA VIRUSA: 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message