To je to što me zanima!

Dovode joj i brata (3): Curica u žutoj haljinici zove se Katarina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Mladi roditelji ostavljene curice u žutoj haljini imaju još jedno dijete, dječaka starog 3 godine, kojega su socijalni radnici, nakon što su obavili razgovor sa njihovim djedom i bakom, izdvojili iz obitelji
Vidi originalni članak

Majka (22) malene Katarine stare sedam mjeseci, koju su pronašli kraj Župnog ureda u Brestju u zagrebačkim Sesvetama je vrlo mlada i ne radi, a otac (35) je zaposlen i često putuje

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je obitelj bila poznata djelatnicima Centra za socijalnu skrb Zagreb jer su povremeno primali jednokratne naknade za pomoć, socijalni radnici majku nisu vidjeli od početka ove godine. Kako doznajemo, mladi roditelji imaju još jedno dijete, dječaka starog tri godine, kojega su socijalni radnici, nakon što su u četvrtak ujutro obavili razgovor sa njihovim djedom i bakom, izdvojili iz obitelji.

Na ovu mjeru odlučili su se kako bi zaštitili dječaka i provjerili jesu li primjereno skrbili o njemu te jesu li uopće sposobni za roditeljsku dužnost. Podsjetimo, majka je prošlog četvrtka nešto prije 22 sata ostavila djevojčicu kraj župnog ureda u mračnoj i slijepoj uličici. Pronašao ju je Kristijan Kolonić i njegova prijateljica koji su kobne večeri sjedili na klupi ispred župe.

- Čuli smo djetetov plač. Prvo smo mislili da se to čuje od susjede jer je ona nedavno rodila, ali dijete nikako nije prestajalo. Otišli smo provjeriti i vidjeli kolica - rekao nam je Kristijan Kolonić (17).

Ispod bijelog prekrivača ugledali su uplakanu i prestrašenu djevojčicu odjevenu u žutu haljinicu bez rukava. Uz nju nisu bili nikakvi dokumenti, poruka ili bočica s vodom i hranom. Na podu pored bebe bila je tek duda, koju je beba izbacila dok je plakala. Odveli su je u župni ured i ubrzo nakon toga pozvali Hitnu pomoć i policiju.

U današnjim video vijestima pogledajte i ovo:

- Seksualni predator: Mjesecima je silovao po Zagrebu i sijao strah

- Dobavljači Agrokora iz BiH žele zaštitu i garanciju države

- Ogorčeni Vodičani: Iz slavina nam smrdi kao iz septičke jame, užas!

- Humani sugrađani: Bolesnom danijelu skupili su za 3 mjeseca terapije

- Najveći Bieberov fan na Balkanu: Justina ću voljeti cijeli život!

- Sočne lubenice rashlađuju vruće dane i rasplamsavaju strasti u vezama

- Dobar posao u Austriji: "Salzburg će izgorjeti u paklu Rujevice"

Idi na 24sata

Komentari 104

  • maliz 29.07.2017.

    Prestanite više pisati o tom jadnom djetetu i bratu njenom. Lešinari jedni, više štete radite nego koristi kako to ne razumijete?

  • Magistra_1 28.07.2017.

    Ne dao bog da se ikad itko nađe u takvoj situaciji, moći ćete tada osjetiti na vlastitoj koži osudu i prijekor sustava - a sustav je stvoren od ljudi za pomoć ljudima koju pružaju ljudi. E sirotinjo i bogu si teška!!! Svuda oko mene ljudi, nigdje čovjeka. Zar je tako teško pogledati oko sebe, biti empatičan, pružiti ruku i biti ČOVJEK?

  • Magistra_1 28.07.2017.

    Molim vas da se ne nabacujete kamenjem. Radim u sustavu i on nipošto nije naklonjen obiteljima. Kad počnu problemi ne postoji cjelokupni tretman koji će vam pomoći da izdržite godinu. Nikog nije briga što ste izgubili posao, ušteđevine nemate ili se istopila jer tekuće troškove (režije, stanarinu, hranu, potrepštine za obitelj) treba plaćati i dalje. Evo, sad je na pragu nova školska godina, odakle vam knjige za dijete a prebirete po sitnišima za kruh i mlijeko. Kad već dođete do institucije zamoliti pomoć doživljavate tretman kao da ste skitnica koja je cijeli život pila, kockala i kartala pa je sad došla od nadležne odgovorne osobe moliti za njen osobni novac iz novčanika. Da, odgovorne osobe se ponašaju kao da vam daju iz svog đepa a ne novac osiguran iz socijalnih fondova koje je svaka država dužna imati. A ako još imate više od jednog djeteta doživljava vas se kao da ste jedino u životu pumpali djecu uz prijekorne poglede neodobravanja. Ono što sustav zna je automatski izuzeti dijete iz obitelji jer tamo nemaju uvjete za život. Sjećamo se svi slučaja mlade obitelji iz Koprivnice koja je CZSS bježala mjesecima po Hrvatskoj da im ne oduzmu dijete a nisu nudili pomoć u zbrinjavanju cijele obitelji ili slučaja samohrane majke u Sisku čiju su trogodišnju djevojčicu također oduzeli a nju ostavili da spava na autobusnom kolodvoru u veljači mjesecu umjesto da obje imaju topao krov nad glavom da bi ta žena imala šansu biti dobra majka svom djetetu bez da strahuje od sutrašnjice.

Komentiraj...
Vidi sve komentare