To je to što me zanima!

S četiri godine voze pravi quad: 'Više ne pitaju za čokoladu, samo jesmo li im kupili benzin'

Ujutro kada idu u vrtić moramo im objasniti da mama i tata idu raditi da bi zaradili za benzin kako bi mogli voziti, nasmijala se Martina Brdarić Suhina (26), bivša profesionalna vozačica quada
Vidi originalni članak

Više nas ne pitaju da idemo u dućan po čokoladu, već nas samo pitaju jesmo li kupili benzin, komentirala je Martina Brdarić Suhina (26) iz okolice Zaprešića koja je počela voziti quad sa samo devet godina, a kasnije je bila i jedina žena koja se natjecala u muškoj kategoriji u quadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, njena djeca su je pretekla i nastavila njenu dugogodišnju ljubav. Mia ima dvije godine i vozi quad na struju, Dino ima 3 i pol i već vozi pravi quad na benzin, a uz njihovu djecu tu su i Leon i Vito, djeca susjeda koji također voze pravi quad. 

- Ujutro je problem ići u vrtić jer se oni žele voziti. Onda im moramo objasniti da mama i tata moraju ići zaraditi za benzin kako bi se mogli voziti na quadu - nasmijala se Martina. Komentirala je i kako je nekim ljudima odlično to što djeca u tako ranoj dobi voze jer nisu cijeli dan na igricama i kompjuteru, dok su neki skeptični i boje se jer smatraju da su quadovi opasni. Ipak, kako je i sama odrasla na quadu, Martina podržava ovaj hobi.

- Dijete može trčati, pasti i slomiti ruku, tako da je po meni nepotrebno pričati da je quad opasan - dodala je. 

Martinin brat je počeo voziti motor na dva kotača sa samo 5 godina te čim su se pojavili quadovi u Hrvatskoj oboje su se odlučili okušati u vožnji. Uskoro, Martina je pet godina za redom bila državna prvakinja u vožnji quadova.

- Fizički je taj sport jako težak i iza njega stoje sati i sati provedeni u teretani. Također smo svakodnevno imali treninge na motorima i na stazi - dodala je. Trenutno za quadove nema kategorije za manje dobne skupine te Martina upravo na tome i radi.

- Nadamo se da ćemo uspjeti organizirati klasu za naše mlade nade i da će na kraju biti nešto od njihove vožnje - komentirala je Martina.

Uz Martinu i Darija Suhinu (26) koje je s 14 godina spojila ljubav prema quadovima, tu su i njihovi susjedi i strastveni obožavatelji automobila Dubravko Suhina (46) i Vlatka Hitrec Suhina (41) čija djeca također voze quadove. Odlučili su se na kupnju quada za Leona i Vitu kad je njihova susjeda Martina to predložila.

- Najčešće pitanje kad idu iz vrtića je jesmo li kupili benzin i mogu li se danas voziti - dočarala je Vlatka njihovo oduševljenje.

Leon i Vito se najčešće voze minimalno po jedan sat dnevno ako je lijepo vrijeme, a objasnili su i dogode li im se ikada ozljede.

- Do sada je bio samo jedan manji sudar i pad koji je prošao bez većih posljedica. Uvijek postoji opasnost, ali su mogućnosti za ozljedom minimalne jer se voze po travnjaku - dodao je Dubravko.

Dubravko i Vlatka su se složili da su im djeca otkako voze quad jako očvrsnula te da vide samo pozitivne strane što se tiče prehrane i motoričkih sposobnosti.

U konačnici, nadaju se da će moći prenijeti svoju ljubav prema automobilima na djecu te da će ih usmjeriti u nešto što i oni sami vole.

POGLEDAJTE VIDEO:

Serijal MOJA PRIČA te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 539 27.05.2022.

    Imam motor cijeli život, i malog taman 4 g, al ne pada mi napamet mu to dati... možda sa 8...10

  • Kruno007 26.05.2022.

    To izgleda slatko ali ti roditelji to ne rade da bi usrečili svoju djecu nego zbog samopromocije. Jadno i neodgovorno.

  • Cicinakitu5 26.05.2022.

    Nemojte pisati o nekome od njih kad se prevrne i quad mu zgnjeci glavu

Komentiraj...
Vidi sve komentare