Obavijesti

Video

Komentari 3

S četiri godine voze pravi quad: 'Više ne pitaju za čokoladu, samo jesmo li im kupili benzin'

S četiri godine voze pravi quad: 'Više ne pitaju za čokoladu, samo jesmo li im kupili benzin'
6

Ujutro kada idu u vrtić moramo im objasniti da mama i tata idu raditi da bi zaradili za benzin kako bi mogli voziti, nasmijala se Martina Brdarić Suhina (26), bivša profesionalna vozačica quada

VIDEO

Više nas ne pitaju da idemo u dućan po čokoladu, već nas samo pitaju jesmo li kupili benzin, komentirala je Martina Brdarić Suhina (26) iz okolice Zaprešića koja je počela voziti quad sa samo devet godina, a kasnije je bila i jedina žena koja se natjecala u muškoj kategoriji u quadu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, njena djeca su je pretekla i nastavila njenu dugogodišnju ljubav. Mia ima dvije godine i vozi quad na struju, Dino ima 3 i pol i već vozi pravi quad na benzin, a uz njihovu djecu tu su i Leon i Vito, djeca susjeda koji također voze pravi quad. 

- Ujutro je problem ići u vrtić jer se oni žele voziti. Onda im moramo objasniti da mama i tata moraju ići zaraditi za benzin kako bi se mogli voziti na quadu - nasmijala se Martina.

Komentirala je i kako je nekim ljudima odlično to što djeca u tako ranoj dobi voze jer nisu cijeli dan na igricama i kompjuteru, dok su neki skeptični i boje se jer smatraju da su quadovi opasni. Ipak, kako je i sama odrasla na quadu, Martina podržava ovaj hobi.

- Dijete može trčati, pasti i slomiti ruku, tako da je po meni nepotrebno pričati da je quad opasan - dodala je. 

Martinin brat je počeo voziti motor na dva kotača sa samo 5 godina te čim su se pojavili quadovi u Hrvatskoj oboje su se odlučili okušati u vožnji. Uskoro, Martina je pet godina za redom bila državna prvakinja u vožnji quadova.

- Fizički je taj sport jako težak i iza njega stoje sati i sati provedeni u teretani. Također smo svakodnevno imali treninge na motorima i na stazi - dodala je. Trenutno za quadove nema kategorije za manje dobne skupine te Martina upravo na tome i radi.

- Nadamo se da ćemo uspjeti organizirati klasu za naše mlade nade i da će na kraju biti nešto od njihove vožnje - komentirala je Martina.

Uz Martinu i Darija Suhinu (26) koje je s 14 godina spojila ljubav prema quadovima, tu su i njihovi susjedi i strastveni obožavatelji automobila Dubravko Suhina (46) i Vlatka Hitrec Suhina (41) čija djeca također voze quadove. Odlučili su se na kupnju quada za Leona i Vitu kad je njihova susjeda Martina to predložila.

- Najčešće pitanje kad idu iz vrtića je jesmo li kupili benzin i mogu li se danas voziti - dočarala je Vlatka njihovo oduševljenje.

Leon i Vito se najčešće voze minimalno po jedan sat dnevno ako je lijepo vrijeme, a objasnili su i dogode li im se ikada ozljede.

- Do sada je bio samo jedan manji sudar i pad koji je prošao bez većih posljedica. Uvijek postoji opasnost, ali su mogućnosti za ozljedom minimalne jer se voze po travnjaku - dodao je Dubravko.

Dubravko i Vlatka su se složili da su im djeca otkako voze quad jako očvrsnula te da vide samo pozitivne strane što se tiče prehrane i motoričkih sposobnosti.

U konačnici, nadaju se da će moći prenijeti svoju ljubav prema automobilima na djecu te da će ih usmjeriti u nešto što i oni sami vole.

POGLEDAJTE VIDEO:

VIDEO

Serijal MOJA PRIČA te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Šebalj: 'Prvi napravi sigurnosni koridor'; Vatrogasac: 'Velika greška je raditi nagla kočenja...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Prvi napravi sigurnosni koridor'; Vatrogasac: 'Velika greška je raditi nagla kočenja...'

Nova epizoda, novi gost u studiju Tko je kriv? Vatrogasac nam je objasnio situacije u kojima se nalaze kao vozači vozila s prednošću prolaska. Pogledajte i detalje u kojima se nisu slagali s Jurom Šebaljem...

Nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja': Ovo su najčudniji stereotipi o Talijanima?!
POGLEDAJTE VIDEO

Nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja': Ovo su najčudniji stereotipi o Talijanima?!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je nova epizoda zabavnog serijala 'Kulturneja'. Influenceri Alen Žigić i Petra Dimić u novoj su epizodi otkrili najčudnije stereotipe o Talijanima i saznali - jesu li točni?!
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti