To je to što me zanima!

S njima nema šale: Obaranjem ruku naši dečki odmjerili snagu

Supersnažni momci, ali i djevojke, odmjeravali su snage u ringu u jednoj od većih zagrebačkih teretana. Tehnika je bila obaranje ruku, a sami su natjecatelji pokazali zavidnu snagu. Natjecali su se u nekoliko kategorija
Vidi originalni članak

Seniori u pet težinskih kategorija (70, 78, 86, 95 i 95+ kilograma), juniori, žene, masteri i početnici u obaranju ruku borili su se iz petnih žila za mjesta pobjednika, ili bar drugo ili trećeplasiranih. Jedan od pobjednika bio je i juniorski reprezentativac Marko Kogl, koji je pobijedio u dvije kategorije.

POGLEDAJTE VIDEO: Snaga i koncentracija bile su dobitna kombinacija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postoji puno tehnika za uspješno obaranje, no tri najčešće su: "hook", "toproll" i "press". Tehnika "hook" obično se koristi kada se natječu osobe podjednake snage, no ukoliko je jedan protivnik jači, slabiji se može poslužiti tehnikom "toproll". Glavna značajka tehnike je pritisak na prste protivnika, umjesto na samo obaranje. Za vrijeme korištenja "press" tehnike, najviše se naprežu tricepsi, ramena i prsa natjecatelja, dok se bicepsi "odmaraju".

U obaranju ruku svake se godine natječe sve više entuzijasta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • meninBLACKCAR 19.03.2016.

    neka on dodje na baustelu pa neka se OBARA SA MJESALICOM

  • serta007 29.02.2016.

    U svojoj mladosti isto sam se bavio obaranjem ruku ,mišići kao noga sve dok mi nije pukla tetiva ramena desna ,a kasnije i lijeva ,sada jedva držim pivo u ruci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare