To je to što me zanima!

Splićanin oduševio Trumpovim karikaturama: 'Genijalan si...'

Napravi Trump izložbu, ovo je genijalno, rasturija si s ovim, fantastične su karikature, samo su neki od komentara fanova splitskog akademskog slikara Nene Mikulića
Vidi originalni članak

Prije sam uglavnom radio 'ozbiljnu' umjetnost, a od nedavno sam 'trumpiziran'. Od jednom sam počeo raditi karikature kao omaž američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, priča nam splitski akademski slikar Neno Mikulić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjetnik redovno na svojoj Facebook stranici objavljuje raznorazne karikature s Donaldom Trumpom u glavnoj ulozi. Tako su se među njegovim radovima našle karikature Trumpa na Titanicu, Trumpa kako izražava podršku našim prosvjetarima, Trumpa u stilu Salvadora Dalija...

Posebna inspiracija i fokus njegovih karikatura je poznata 'trumpovska frizura'. Od nje je napravio gnijezdo, ona predstavlja zid kojeg Trump očajnički želi postaviti između SAD-a i Meksika, a nacrtao ju je i kao plast sijena.

- Rasturija si skroz s ovim Trumpovim karikaturama, ovo je genijalno, ova serija 'trumpovskih' karikatura zaista zaslužuje mjesto u Timesu - samo su neki od komentara njegovih oduševljenih obožavatelja, koji Mikuliću ispod svake karikature pružaju podršku na društvenim mrežama.

Mikulić, poznati akademski slikar, simpatija javnosti privukao je već nekoliko puta. I on se ove godine priključio akciji prikupljanja novca za liječenje malene Mile Rončević. Na aukciju je postavio jednu od svojih omiljenih skulptura 'Zaljubljeni grdelini'.

- Koliko mi je važna govori činjenica da mi je godinama na uzglavlju kreveta u spavaćoj - napisao je Mikulić, a skulpturu je naposljetku prodao za 8000 kuna.

Umjetnik je javnost oduševio i prepravljanjem grafita na kojem je pisalo 'Mrzin Židove', a on je to korigirao u 'Mrzin zidove'.

- Ovo sada postaje grafit koji govori o zidovima. O onim zidovima što ih hoće graditi Trump ili one koje ljudi dižu u svojim glavama - zaključio je Mikulić.

 

Idi na 24sata

Komentari 37

  • 04.01.2020.

    zanimljivo ali netreba mu davati pozornost.

  • cicinakitu 21.12.2019.

    Neoliberalna demokratska komunjara...

  • scythe 21.12.2019.

    A ne znam baš; ... nama koji se ne razumijemo u umjetnost ovo baš i nije genijalno ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare