To je to što me zanima!

Super Maja: Pobijedila sam rak limfe uz trčanje i zdravi život

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Važan je stav, a kad su Maji dijagnosticirali rak limfe u visokoj trudnoći, ona je odlučila da će ga pobijediti. Zbog svoje kćeri Rije počela je vježbati i vratila se trčanju...
Vidi originalni članak

Zbog bolesti nisam mogla nakon porođaja iz bolnice otići kući sa svojim djetetom kao sve ostale mame. Morala sam ostati na liječenju, nisam mogla dojiti, a kosa mi je otpala, rekla je Maja Fijačko (31), bivša rekorderka na 100 metara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije pet godina, u visokoj trudnoći, dijagnosticiran joj je Hodgkinov sindrom, odnosno rak limfe. Hitno je rodila carskim rezom. S bebom je sve bilo u redu, a Maju je čekala prava agonija.

- Kći mi je spasila život. Da nije bilo nje, uvjerena sam da mi ne bi bilo spasa. Ovako sam imala motivaciju. Digla sam glavu i rekla si: ‘Nema kukanja, Majo. Sjeti se koliko si se samo trudila za rezultate u atletici, moraš se i sad boriti oči u oči s gadom’ - rekla je Zagrepčanka. Ipak, bilo je trenutaka u kojima je željela odustati od borbe s “gadom”, kako ga je nazvala. Prošla je kroz osam ciklusa kemoterapije i 25 zračenja...

U video vijestima pogledajte i:

 - Učenici šokirani: Za 15.000 kuna sjede u Saboru i igraju igrice na mobitelu

 - Kod Tribunja ponovno ulovili najotrovniju ribu na svijetu

 - Mihaela je jedina Hrvatica koja diže više od 100 kilograma

 - Vježbate redovito, ali radite li gimnastiku za lice?

 - Slavni Mourinho u Zagrebu zbog Ivana Perišića

 - Gibon Kenti u zagrebačkom Zoo-u predvidio pobjedu Ukrajine, nadamo se da se zabunio

 - Nekad su vladale modnim pistama, a danas Kristina i Helena vode druge poslove

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 25.03.2017.

    sve je moguće

  • OttoVonBiscmark_1 25.03.2017.

    Ok, sve je to divno i krasno, samo ne znam da li joj je netko od doktora spomenuo da se tumor hoće povratiti čak i nakon 5 - 10 godina?

  • Bogs_1 25.03.2017.

    Kakav je ovo naslov? RH je po podacima eurostata država s najvecom stopom mortaliteta u EU od karcinoma i kardiovaskularnih bolesti, a Vi sugerirate trčanje? Prvo, H. Limfom općenito ima sjajne prognoze, drugo.. Prije će bit stvar konzervativnog lječenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare