To je to što me zanima!

Šveđanin: Prodajem bureke da bih gledao hrvatske utakmice!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Šveđanin Luka Kostović najveći je navijač hrvatskih rukometaša. Od 2003. godine kada smo osvojili Svjetsko prvenstvo, rodila se ljubav između njega i Kauboja
Vidi originalni članak

Dvadesetogodišnji Luka od tada ide na svaku utakmicu gdje god se igrala. Za njega je grb na dresu svetinja, a njegov dom je Hrvatska, iako je rođen i cijeli svoj život živi u Malmöu. Kada igra Hrvatska, obuzmu ga emocije, znoji se, pjeva, skače... Nemoguće ga je vidjeti kako mirno sjedi na mjestu.

Budući da je Luka u dalekoj Švedskoj, odlučili smo ga nazvati na Skype i saznati sve o najvatrenijem hrvatskom navijaču.

POGLEDAJTE VIDEO: Luka nam je pokazao kako navija na utakmicama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Nakon što je završio srednju školu, zaposlio se u obiteljskoj pekari gdje svakog dana radi i tako plaća sva putovanja na koja ide.
- Prodajem hrvatske bureke da mogu ići gledati hrvatske utakmice, našalio se Luka. U Norveškoj je 2008. godine dobio dres s autogramima svih igrača. Njegov je brat htio ispasti veća faca i odnio je majicu s potpisima na trening, pa su se potpisi izbrisali. Srećom slike ostaju vječne. S najdražim igračima Balićem i Duvnjakom ima zavidnu kolekciju.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Luka govori o emocijama kada pobijedimo ili izgubimo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njegova najveća želja je da uvijek bude puno hrvatskih navijača i da svi budu na jednom mjestu, a ne razdvojeni po cijeloj dvorani. On i njegova obitelj uvijek putuju zajedno, a karte nabavljaju raznim putem ,,Ako treba trčao bih 2 sata oko dvorane samo da dobijem kartu da gledam Hrvatsku''. Kad ga u Švedskoj pitaju smatra li se Šveđaninom ili Hrvatom uvijek odgovara Hrvatom.

 

POGLEDAJTE VIDEO: Luka nam je otkrio kako Šveđanke prihvaćaju to što je hrvatski navijač

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Možda nakon čudesne pobjede nad Poljskom dobijemo još mladih navijača koji će baš poput Luke zavoljeti Kauboje na prvi pogled.

Idi na 24sata

Komentari 68

  • Anon_Imac 31.01.2016.

    Svaka čast Luka. Al po ovom naslovu vidiš kakvi svjetonazori dominiraju kod većine novinarčića iz hrvatske. Ne treba te to smetat. Sretno majstore

  • Fenix 30.01.2016.

    Zamislite kad bi snimili Srbina koji je roden u Hrvatskoj a prica o emocijama prema Srbiji. Ma bio bi razapet !! Ovaj decko ima pravo volit Hrvatsku i to mu nitko u Svedskoj nece zamjerit al zasto druge nacije u Hrvatskoj ne smiju volit nikog osim Hrvatske. Demokratia ????????

  • kruna7 29.01.2016.

    buljek.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare