To je to što me zanima!

Tako je zabavno i lako: Plesom protiv demencije i kilograma

Ljepši spol se često muči da svoje jače polovice natjera na plesni podij, no nitko nije svjestan toga koliko ples na dnevnoj bazi koristi donosi za tijelo, posebno za mozak
Vidi originalni članak

Plesati ne moramo samo na velikim feštama ili gala domjencima, to može biti i unutar naša četiri zida u pidžami. Važno je samo da se pleše što češće! Već neko vrijeme sve više programa tjelovježbi uključuje i plesne pokrete ili su cjelokupno plesni (poput popularne zumbe). Ali, važno je da se pritom zabavljate, a ne uzrujavate oko broja na vagi.

POGLEDAJTE VIDEO: Plesanje ima genijalan učinak na tijelo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plesanje, naravno određenog trajanja i težine, može zamijeniti i kardio trening. Plesom produžujete "svoje baterije", ispravljate mišiće i kosti i cijelo tijelo stavljate u pokret.

Kako je ples društvena aktivnost, osjećat ćete se i psihički bolje, a ono što je nevjerojatno je činjenica koju su dokazali znanstvenici - plesanjem se vjerojatnost od obolijevanja od demencije smanjuje za čak 78 posto! To je usporedivo s učinkom koji na mozak imaju teške mozgalice, igre puput šaha, križaljke i slično.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mthesecond 15.12.2016.

    E,idealna tema,ko dušu dala da zalijepim jednu finu plesnu točku koju sam još ranije obećao pokazati jednoj finoj dami :)) Nisu profići ali svejedno obaraju s nogu,pogotovo ona :) Osjeti se neka vibra...Plesačica za poželjeti :) https://www.youtube.com/watch?v=qBYrocyew7E

  • laptopxp 15.12.2016.

    sex, dance & rock n roll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • volim hrvatsku 15.12.2016.

    Svaka fizička aktivnost je zdrava, a ples je barem zabavan za razliku od dosadnog vježbanja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare