To je to što me zanima!

U Turskom Brijegu nema ni 30 kuća, ali zato ima čak 36 djece

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Najmlađa majka u malom selu u okolici Bjelovara ima 25, a najstarija 44 godine. Obje imaju samo po dvoje djece pa ih mještani zadirkuju da im 'ruše prosjek'...
Vidi originalni članak

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad se volimo, onda smo bolji, a kad smo bolji, onda više volimo obitelj, posebice djecu, rekla je Melita Šoštarić iz Turskog Brijega nadomak Bjelovaru.

Ova 33-godišnja majka četvero djece dočekala nas je s još osam majki i 32 djece u dobi od dva mjeseca pa do 15 godina. Čak 35 ih je mlađe od 11 godina. Riječ je o rijetkom slučaju da u jednoj ulici od nekoliko stotina metara, u naselju koje nema ni 30 kuća, ima toliko djece, a najstarija pohađaju tek osnovnu školu.

Jedna od tamošnjih majki, Gordana Sudaš (33), rodila je prije dva mjeseca. Ima još troje starije djece i donedavno je radila, ali je zbog nedostatka vrtićkog smještaja nakon 15 godina morala dati otkaz.

- Mučili smo se na sve načine s djecom, ali sam na kraju ipak dala otkaz jer sam im se htjela u potpunosti posvetiti - rekla je Gordana. Baš kao i ostale majke, kaže da im u naselju nedostaje vrtić.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Rodama iz okolice Nove Gradiške nevrijeme ubilo mamu i tatu

-.Kralj traktora: Silvio ih u svojoj kolekciji ima više od 50

- Luka Modrić više neće igrati za Hrvatsku?

Idi na 24sata

Komentari 53

  • Peet_1 10.07.2017.

    Ljudi imaju puno djece, ali ne pisu da zive od socijalke i djecjeg doplatka. Nitko tamo nije zaposlen niti ima ista od imovine na sebi. Sve je na djedovima i bakama. Djedovi i bake primaju poticaje od poljoprivrede, a mladi socijalku i djecji doplatak.Znaci ustvari zive na racun drzave.

  • 09.07.2017.

    Polazim kroz jedno selo i ne vidim niti jedan "štrik" za sušenje rublja. Kaže mi poznanik da to više nije "in". Kada se zaprlja, baci se i onda se novo i čisto dobije od nadležnih institucija...Znam da na prvi pogled nema veze sa konkretnim člankom, ali to mi je bila prva asocijacija.

  • Behemot 09.07.2017.

    Demografska politika bi se morala bazirati da 10 obitelji ima po dvoje djece, a ne da jedna obitelj ima 20, živi na socijali i onemogući za onih 10 "normalnih" obitelji da im djeca idu u vrtić i dobiju išta od države/grada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare