To je to što me zanima!

'Đuro je stao ispred konja da bi ga zaustavio, on ga je pregazio'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prizor je bio stravičan. Ležao je uz rub ceste, a ispod glave bila mu je lokva krvi. Pretpostavljam da je udario glavom o rubnik ili nešto, još u šoku kazala nam je mještanka Mačkovca kraj Čakovca
Vidi originalni članak

U mjestašcu kraj Čakovca u nedjelju nešto prije 18 sati konj sa zapregom usmrtio svog vlasnika Đuru Vidovića (69).

U Mačkovcu ne pamte takvu tragediju. Kažu da je Vidović te nedjelje, kao uostalom svake nedjelje kad je bilo lijepo vrijeme, upregnuo svoja dva konja u kočiju te otišao na vožnju.

- Nisu vam to kakvi god konji. To su oni veliki, lijepi, sportski, crni konji. Često bi s njim bile njegova supruga i kćer, navodno su bile i u nedjelju na vožnji - priča nam mještanin.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon šetnje Vidović se s kočijom vratio u dvorište i počeo skidati konje. Jednoga je raspremio i krenuo je osloboditi drugoga, no konja je nešto uplašilo i dao se u bijeg.

Vukući zapregu za sobom, istrčao je iz dvorišta na glavnu prometnicu. Kako smo se jučer i sami uvjerili, tamo je vrlo prometno i u oba smjera stalno prolaze automobili. No baš u tom času, kažu nam očevici, nije prolazilo nijedno vozilo.

Vjerojatno strahujući da konj u trku ne bi nekoga ozlijedio ili napravio kakvu štetu, Vidović je potrčao za njim iz dvorišta.

- Nisam bila tamo u tom trenutku. Došla sam malo kasnije, ali čula sam od susjeda koji je sve vidio da je Đuro stao ispred konja i podigao obje ruke u zrak pokušavajući ga zaustaviti. No konj nije stao. Umjesto toga, preplašena životinja se propela, udarila ga kopitom u prsa, a potom i pregazila. Navodno je još imao puls kad je susjed došao do njega - ispričala nam je konobarica obližnjeg kafića. Dodala je da je Hitna pomoć stigla stvarno brzo, u roku od nekoliko minuta, ali unatoč svom trudu nisu mogli nista napraviti.

- Podigli su mu majicu i krenuli s masažom srca. Reanimirali su ga 20-ak minuta, no ništa nisu mogli učiniti. Potom su prekrili njegovo tijelo - kazala nam je vidno pod dojmom tragedije.

Na mjesto događaja vrlo brzo je stigla i policija. Nakon obavljenog očevida zaključili su da nema elemenata kaznenog djela te da je riječ o nesretnom slucaju. Nakon što je pregazio vlasnika i usmrtio ga, konj se sam vratio u dvorište iz kojega je pobjegao. Vidović je tako poginuo u istj ulici u kojoj je godinama živio, Ulici Balogovec, kojih pedesetak metara od mjesta gdje je stradao.

- Molim vas, ne dajemo nikakve izjave - kazala nam je s vrata njegova kćer. Šokiranu majku primila je ispod ruke i uvela je u kuću. Iza Đure ostala je supruga Ela, dvije kćeri te dvije unuke. Jedna kćer, pričaju nam, živi u Zagrebu, a druga je malo u Mačkovcu, a malo u inozemstvu.

Susjedi obitelji kažu da je Vidović cijeli život radio u inozemstvu te se vratio u Hrvatsku zajedno sa suprugom kako bi uživali u mirovini.

- On je rodom iz Mihovljana i, koliko sam ja čuo, dok je bio dijete, imao je konje. Odnosno, njegova obitelj je imala. To mu je oduvijek bila velika ljubav i strast. Nakon što je otišao u mirovinu, napokon je mogao ostaviti dječački san i nabavio te konje. Ne znam više je li imao dva ili tri konja. Znam da je cijeli život štedio, ni na more nije išao kako bi ih mogao uzdržavati - kaže nam njegov poznanik te dodaje da Đuro nije sudjelovao u mjesnim manifestacijama ni sajmovima, poput Smotre tamburaških orkestara, koja je u nedjelju bila u Mačkovcu.

- Čujem šta ljudi pričaju, da nije kriv konj, nego da je kriv gazda. On je te konje obožavao i znam da ih je dobro pazio - odlučan je poznanik. Ovim međimurskim mjestašcem jučer su kružile razne teorije o tome što je preplašilo konja i zbog čega je mogao pobjeći iz dvorišta. Prema jednoj od tih teorija, konja je uplašio obiteljski pas, koji je u tom trenutku zalajao. Riječ je o bernardincu koji čuva dvorište i tjera nepoželjne znatiželjnike.

Na ogradi od inoxa zbog njega je istaknuto upozorenje: “Pazi se. Oštar pas”. Osim upozorenja, na ogradi nam je pažnju privukao i maleni znak konja. Konjsku glavu zapazili smo i na dvorišnoj zgradi, pretpostavljamo da bi se tamo mogli nalaziti konji.

Đurina sahrana bit će u utorak u 15 sati na čakovečkom groblju u Mihovljanu.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • ramokatolik 21.05.2018.

    Konji koji bježe tako se i zaustavljaju, jedino ako je nešto utjecalo na njih mogu napraviti ovako nešto tako da sumnjam da nije netko treći kriv za ovo

  • MOC JE U ZNANJU 21.05.2018.

    Strašno . :-((

  • sinjskidispet1985 21.05.2018.

    A za sta izgubi glavu covjece.bog ti da spokoj...

Komentiraj...
Vidi sve komentare