To je to što me zanima!

Uspio snimiti 'krvavi' Mjesec iz svemira: 'Nije bilo nimalo lako'

Astronaut je iz svemira snimio nedavnu pomrčinu Mjeseca, poznatu i kao 'krvavi mjesec', koja je oduševila ljude diljem svijeta. Mjesec je imao crvenkastu boju koja nije mogla proći neprimijećeno
Vidi originalni članak

Njemački astronaut Alexander Gerst, geofizičar i svemirski veteran, na Međunarodnoj svemirskoj postaji nalazi se od 6. lipnja ove godine. Tijekom svog kratkog boravka gore napravio je cijeli niz zanimljivih fotografija Zemlje i Mjeseca.

Gerst je u petak gledao i fotografirao pomrčinu iz svojeg privremenog svemirskog doma, od Zemlje udaljenog oko 402 tisuće kilometara. 

Prije četiri dana, kad je Zemlja zasjenila Mjesec, Gerst je bio spreman. Zemljina sjena je obojila Mjesec u crveno zbog načina na koji Zemljina atmosfera prelama sunčeve zrake. Kada se sva tri nebeska tijela poredaju jedno za drugim, Zemljina atmosfera raspršuje plavu svjetlost prema Suncu reflektirajući crvenu svjetlost na Mjesec te mu tako daje ružičasto-rumenu boju.

'Upravo sam snimio pomrčinu Mjeseca s Međunarodne svemirske postaje. Nije ga bilo nimalo lako fotografirati', napisao je Gerst uz fotografiju. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • ikral 01.08.2018.

    Novinar krivo napisao udaljenost Međunarodne svemirske stanice od zemlje, još jedan definitivan dokaz da je zemlja ravna. Mislim, meni je dovoljno i ono da kad skočim tlo pod nogama mi ne pobjegne, ali hej, the more the merrier.

  • nickkobalt 31.07.2018.

    Valjda 402 000 metara ne kilometara...

  • RodijakJozo 31.07.2018.

    Koliko lažu više ni sami ne znaju šta je istina,...... hahhahahahaaaa.... kaže 407 tisuća km udaljena ISS .... hahahhahahahaha ... malo im se otela kontroli . Neka, neka..... samo vi vjerujte i dalje...... vjeruju ljudi i političarima....hahahhahahaaaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare