To je to što me zanima!

Za Guinnessov rekord: Tisuće Ivana okupilo se na Kupresu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Došao sam iz Zagreba da s drugim Ivanima oborim rekord. Iznenađen sam domaćinstvom, pejzažom. Sve vrvi životom. Ovakva bi trebala biti svaka nedjelja, rekao je Ivan Crvenković (24)
Vidi originalni članak

Došao sam iz Zagreba da s drugim Ivanima oborim rekord. Iznenađen sam domaćinstvom, pejzažom. Sve vrvi životom. Ovakva bi trebala biti svaka nedjelja, rekao je Ivan Crvenković (24).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

On se jučer, s tisućama svojih imenjaka, sastao u Kupresu kako bi zajedno oborili Guinnessov rekord s najviše ikad skupljenih ljudi, s istim imenom, na jednom mjestu. Na događaj nazvan ‘Okupljanje tisuću Ivana’ u organizaciji udruge Kupreški kosci prijavilo se više od 3000 Ivana, a za obaranje Guinissovog rekorda potrebno je bilo njih oko 1100. Najviše Ivana došlo je iz lokalnih mjesta poput Tomislavgrada, zatim iz Zagreba, a veliki broj pristigao je i iz hrvatskih katoličkih misija. Svećenici su tako u Kupres doveli Ivane iz Skandinavije pa čak i iz Toronta.

Pošto su s Ivanima u Kupres pristigle i njihove obitelji i prijatelji, gradom je cirkuliralo oko 30.000 ljudi. Samo do podneva na Kupreško polje došlo je 2.500 automobila, a do Kupresa se vozilo u nekoliko kilometara dugoj koloni. Susret Ivana započeo je misnim slavljem u crkvi Svete Obitelji, a samo obaranje rekorda bilo je zakazano u 14 sati.

Kako bi se osigurala transparentnost pri obaranju rekorda, sudionicima su se čak tri puta provjeravali dokumenti kako bi se dokazalo da se uistinu zovu Ivan. Svi Ivani bili su odjeveni u bijele majice s natpisom ‘Vratio se Ivan s 1000 momaka’ i hrvatskim pleterom.

Najstariji prijavljeni sudionik imao je 94 godine, a u obaranju rekorda sudjelovali su čak i dječaci Ivani mlađi od 10 godina. Okupljanje se proslavilo koncertima Mate Bulića, neizostavnog Marka Perkovića Thompsona koji je zapjevao svoju pjesmu ‘Vratit će se Ivan s tisuću momaka’ te drugih lokalnih glazbenih sastava.

Idi na 24sata

Komentari 233

  • SuskoBale 31.07.2017.

    Ovo je prije svega bila parada ustastva i kica (sve je vrvilo od ustaskih zastava, majica, ... - slavilo se slovo U). Nije mi jasna ta uprava Ginisove knjige, neznanjem i neinformiranoscu (ja se nadam) podrzali su neofasizam, neonacizam, ustastvo. Pa samo okupljanje na stadionu obilovalo je ustaskim znakovljem i time je oboren Ginisov rekord u slavljenju ustastva. Svakome iole inteligentnom je jasno da je samo okupljanje mnogo ljudi sa istim imenom samo paravan za slavljenje ustastva. Simbolika je ocigledna. Vecina ovdje ispisanih komentara sve ovo potvrdjuje.

  • 31.07.2017.

    Hrvatska zastava nema plavo zutu boju za razliku od one u Kupresu, Ljubuskom, Sarajevu ili Tuzli!

  • krupa 31.07.2017.

    Sred Duvanjskog polja široka i ravna rađala se naša povijest slavna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare