Obavijesti

Video

Komentari 233

Za Guinnessov rekord: Tisuće Ivana okupilo se na Kupresu

Došao sam iz Zagreba da s drugim Ivanima oborim rekord. Iznenađen sam domaćinstvom, pejzažom. Sve vrvi životom. Ovakva bi trebala biti svaka nedjelja, rekao je Ivan Crvenković (24)

VIDEO

Došao sam iz Zagreba da s drugim Ivanima oborim rekord. Iznenađen sam domaćinstvom, pejzažom. Sve vrvi životom. Ovakva bi trebala biti svaka nedjelja, rekao je Ivan Crvenković (24).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:38

On se jučer, s tisućama svojih imenjaka, sastao u Kupresu kako bi zajedno oborili Guinnessov rekord s najviše ikad skupljenih ljudi, s istim imenom, na jednom mjestu. Na događaj nazvan ‘Okupljanje tisuću Ivana’ u organizaciji udruge Kupreški kosci prijavilo se više od 3000 Ivana, a za obaranje Guinissovog rekorda potrebno je bilo njih oko 1100. Najviše Ivana došlo je iz lokalnih mjesta poput Tomislavgrada, zatim iz Zagreba, a veliki broj pristigao je i iz hrvatskih katoličkih misija. Svećenici su tako u Kupres doveli Ivane iz Skandinavije pa čak i iz Toronta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pošto su s Ivanima u Kupres pristigle i njihove obitelji i prijatelji, gradom je cirkuliralo oko 30.000 ljudi. Samo do podneva na Kupreško polje došlo je 2.500 automobila, a do Kupresa se vozilo u nekoliko kilometara dugoj koloni. Susret Ivana započeo je misnim slavljem u crkvi Svete Obitelji, a samo obaranje rekorda bilo je zakazano u 14 sati.

Kako bi se osigurala transparentnost pri obaranju rekorda, sudionicima su se čak tri puta provjeravali dokumenti kako bi se dokazalo da se uistinu zovu Ivan. Svi Ivani bili su odjeveni u bijele majice s natpisom ‘Vratio se Ivan s 1000 momaka’ i hrvatskim pleterom.

Najstariji prijavljeni sudionik imao je 94 godine, a u obaranju rekorda sudjelovali su čak i dječaci Ivani mlađi od 10 godina. Okupljanje se proslavilo koncertima Mate Bulića, neizostavnog Marka Perkovića Thompsona koji je zapjevao svoju pjesmu ‘Vratit će se Ivan s tisuću momaka’ te drugih lokalnih glazbenih sastava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''
24 PITANJA

Danijela Dimitrovska: 'Najveća sramota mi je kad sam počupala obrve 'na pijavice''

Voditeljica i model Danijela Dimitrovska odgovorila je na naša 24 pitanja i otkrila kada je imala najdeblju fazu te razne savjete za zdravu kožu, ali i ispričala kakvo je stanje na ljubavnom planu...

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković