To je to što me zanima!

Zagrebačka taksistkinja Sevim Halim: 'U Hrvatskoj se nisam mogla zaposliti zbog hidžaba'

Sevim Halim, jedina taksistica u hidžabu u Zagrebu nam je ispričala svoju priču. Kako se doselila iz Turske u Hrvatsku, ali kako je to biti muslimanka u Hrvatskoj ispričala je u inspriativnom intervjuu
Vidi originalni članak

Išla sam jednom na sud bez marame i sud je završio na mojoj strani. Drugi put kad sam došla sam imala maramu i presudili su protiv mene, ispričala je Sevim Halim (45) o svome iskustvu s nošenjem hidžaba u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Sevim se u Hrvatsku preselila iz Turske. Došla je u Hrvatsku otvoriti svoju firmu te je ovdje upoznala bivšeg supruga zbog kojega je ovdje i ostala.

- Tražila sam puno poslova, no zbog hidžaba ih nisam mogla dobiti. Slala sam brojne prijave, no odgovori nikada nisam dobila. Mislim da ovdje ljudi imaju 'muslimanofobiju' - dodala je iskreno. 

Sevim se taksiranjem u Hrvatskoj bavi tek pet mjeseci, no vozi već 30 godina. Na taj posao odlučila se zbog fleksibilnosti.

- Moj šef je Makedonac i od početka je podržavao to što nosim hidžab. Dao mi je ključ u ruke, rekao da se ne bojim i da samo vozim. Tako je sve krenulo - komentirala je.

Objasnila je i kako se ne vidi zauvijek u ovome poslu te da je za nju idealan posao rad s djecom u vrtiću.

- Kada žene ulaze u taksi obično izražavaju oduševljenost zbog toga što nisu navikle na ženu za volanom, a muškarci su mi znali nakon vožnje pisati poruke i pozivati me van - dodala je i objasnila kako u tim slučajevima kaže muškarcima da to nije uredu.

Što se tiče planova za budućnost Sevim Halim želi proputovati cijeli svijet i upoznati različite kulture i ljude, a ne sumnjamo da će joj se to i ostvariti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Serijal 'Moja priča' te svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 119

  • James Hunter 28.10.2021.

    Ajde u njemacku tamo te bez njega nece zaposlit😂😂

  • killer_lepi 27.10.2021.

    Ovo je sekularna drzava. Ali svoju vjeru ne nabijaj na nos drugima. Tvoja vjera, tvoja stvar. Nemora se drugima svidjat. Drzi to za sebe. Ako se zamotas, i javno progovaras i dajes do znanja tko si i sto si, budi spremna i na to da se nemora svima svidjat i nemoraju te svi podrzati. Ako ti ne pase, probaj u SARAJEVu. Tocka. Svi kakaju po Cro, ali vole kune i eure ovdje

  • marin.0202 27.10.2021.

    Ka se sorry s tobom nebo vozio ne volimare

Komentiraj...
Vidi sve komentare