To je to što me zanima!

Zašto je tuširanje zdravije od kupanja? Sprječava infekcije...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako topla kupka djeluje opuštajuće, mnogi stručnjaci složit će se kako je tuširanje uvijek bolji izbor od namakanja u vodi u kojoj pliva sva prljavština s našeg tijela
Vidi originalni članak

Žene koje se umjesto tuširanja radije odlučuju za kupku puno češće obolijevaju od vaginalnih infekcija kao i od infekcija urinarnog trakta. Naime, bakterije iz vode prilikom kupke puno lakše mogu ući u urinarni trakt i izazvati infekcije i gljivična oboljenja.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tu teoriju potvrđuju i znanstvena istraživanja koja nam otkrivaju kako žene koje se umjesto tuširanja radije odlučuju za kupku puno češće obolijevaju od vaginalnih infekcija kao i infekcija urinarnog trakta. I tijekom "onih dana u mjesecu" liječnici preporučuju svakodnevnu higijenu tijela tuširanjem kojim se intimna zona održava čistom.

Kupanje može naštetiti i osobama s osjetljivom kožom, pogotovo ako se koriste kozmetički proizvodi (pjene za kupku) koji izazivaju iritaciju kože.

Osim toga, tuširanje je i ekološki prihvatljivije. Tuš potroši 30-80 litara vode, za kupku je navodno potrebno čak 150-200 litara.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • mily 16.07.2017.

    zima, vani puše bura, večer dolazi kraju, svi na spavanje, a ja u kadu, mmm topla mirisna voda, samo glava mi viri iz vode, sklopim oči i slušam tiho muziku. Eh, te gušte si dozvolim, malo, ali kad god sam u mogućnosti. I nema bolesti:))))

  • retita🦋 16.07.2017.

    A ništa.Tuširanje pa namakanje pa opet tuširanje.;)

  • 16.07.2017.

    pa normalno da je zdravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare