To je to što me zanima!

Za sve vrhunske recepte najvažniji je dobar kvasac

Kolače od dizanog tijesta često prati strah od mogućeg neuspjeha. Razloga za brigu više nema, jer novi di-go kvasac za kolače garancija je rahlog i ukusnog kolača
Vidi originalni članak

Kolače od dizanog tijesta često prati strah od mogućeg neuspjeha.

Razloga za brigu više nema, jer novi di-go kvasac za kolače garancija je rahlog i ukusnog kolača, točno onakvog kakvog se sjećate iz djetinjstva. 

Novi osmotolerantan soj kvasca posebno je namijenjen izradi slatkih tijesta jer se bolje snalazi u okruženju s više šećera, kolač se brže diže, aromatičniji je i rahliji. 

Ovisno o navici pronađite ga u svježem obliku (kockica 40 g) ili instant suhom (vrećica 8 g).

U slast!

Kroketi s jabukama i cimetom

Sastojci

Za tijesto 

300 g brašna s dvije žlice krupice 
120 ml mlake vode
1 žličica suhog Di-Go kvasca za kolače 
50 g margarina
Malo soli 
Ulje za prženje
Šećer u prahu 

Nadjev

2 jabuke
100 g šećera 
1 žličica mljevenog cimeta
Malo vode

Priprema:

Umiješajte brašno, krupicu, žličicu suhog di-go kvasca za kolače, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto. 

Postupak:

Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta. Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire. 

Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1 cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane. 

U uzagrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upije višak masnoće. Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu.

Još recepata pronađite na di-go Facebook stranici.

Idi na 24sata