To je to što me zanima!

'Do kraja godine broj umrlih bi mogao dostići i broj od 3000'

Moji kolege doktori (većinom svi ravnatelji tih bolnica) iz pet najvećih zagrebačkih i splitskih bolnica mi govore da je stanje u tim bolnicama potpuno kaotično, otkrio je Štagljar
Vidi originalni članak

Igor Štagljar, profesor i direktor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku medicinskog fakulteta Sveučilišta u Torontu za HRT je komentirao situaciju s korona virusom u Hrvatskoj. Rekao je kako je situacija alarmantna s obzirom na to da imamo više od 40 posto pozitivnih građana. 

- Sada kada svakodnevno imamo oko 4,000 novo detektiranih slučajeva, nalazimo se u izuzetno lošoj situaciji. Stvarno ne želim nikoga plašiti, ali ove sadašnje brojke su alarmantne. Samo ću vam spomenuti da je već 3 posto test positive rate u populaciji zabrinjavajuća – onda si možete zamisliti što znaci kada imate 13 puta veću brojku.

PANDEMIJA KORONE Kinezi tvrde: 'Virus nije krenuo od nas već je stigao u Wuhan na paketima smrznute hrane'

Smatra kako nam u ovom trenutku ništa drugo ne pomaze već ponovni totalni lockdown.

- Sada stvarno ne vidim nikakvu drugu mogućnost da izbjegnemo pravu zdravstvenu katastrofu, a to je ogroman broj umrlih koji bi mogao dostići i više od 3,000 umrlih od COVID-19 do kraja ove godine - objašnjava Štagljar te dodaje kako su brojni umislili da su vrsni epidemiolozi i kako pokušavaju prezentirati sadašnju situaciju kao da je sve pod kontrolom.

USKORO CIJEPLJENJE? Moderna hitno traži odobrenje cjepiva: Djeluje u 94% slučajeva

- Moji kolege doktori (većinom svi ravnatelji tih bolnica) iz pet najvećih zagrebačkih i splitskih bolnica mi govore da je stanje u tim bolnicama potpuno kaotično. Dakle, više vjerujem mojim kolegama doktorima nego političarima i priučenim epidemiolozima - mišljenja je. 

Štagljar dodaje kako će Hrvatska morati  čuvati sve zdravstvene kapacitete za oboljele od Covid-19. 

- To znači da brojni pacijenti koji boluju od drugih bolesti u ovakvoj situaciji neće moći dobiti prijeko potrebnu njegu. Ovo je vrlo alarmantna i žalosna situacija u kojoj se trenutno nalazi Hrvatska, a do nje sigurno nije trebalo doći - govori. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare