To je to što me zanima!

Albanac izgradio 'Bijelu kuću' i u nju je parkirao - Lamborghini

Otkad je napustio domovinu u potrazi za boljim životom, Kened Frrokaj je sanjao o povrtaku i kući na rodnom Kosovu. S obzirom da je postao milijunaš, Frrokaj si je priuštio luksuzni dom inspirian - Bijelom kućom.
Vidi originalni članak

Uz kuću Keneda Frrokaja vijore se četiri zastave - Albanska, Kosovska, Švicarska i Američka. Frokkaj je naime Albanac s Kosova koji je radio i obogatio se u Švicarskoj. Američka je zastava tu zbog, pretpostavljamo, zahvalnosti koju Kosovari osjećaju prema SAD-u koji je imao ključnu ulogu u međunarodnom priznanju njihove države. 

No, zastave k'o zastave, ono što će vas sigurno više zanimati je kuća uz koju se one nalaze. Kad ju prvi put vidite, jedna od prvih asocijacija vjerojatno će vam biti i - Bijela kuća. Jer kuća ovog bogatog Albanca sigurno je, između ostalog, inspirirana rezidencijom svih američkih predsjednika. 

Impresivno zdanje u Đakovici prostire se na 550 kvadratnih metara, a izgrađena je s motivima helenističke kulture. Tu su brojne freske, motivi iz Sikstinske kapele, statue rimskih bogova, a na mramoru i pozlati namještaja nije se nimalo štedilo. Frokkaj je toliko bogat da Lamborghini nema za vožnju, nego ga je jednostavno uparkirao u predvorje

Poduži prilog o bogatom Albancu i njegovoj neobičnoj kući snimila je kosovska televizija Radiotelevizija 21

Kuću očigledno inspiriranu Bijelom kućom naš je fotograf pronašao i u Pušinecu, mjestu blizu Svete Nedelje. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • karter 13.10.2016.

    Na slici je Excalibur.

  • lanchy25 29.09.2016.

    Ajoj koja kuhinja,da imam takvu bilo bi mi žao kuhati u njoj. Kuća je predivna a vi recite kaj hoćete.

  • Sanja72652 29.09.2016.

    može biti skupo,ali je totalna katastrofa puna neukusa.ona zavjesa na tuš kabini je vrh.neke svari novac ne može kupiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare