To je to što me zanima!

Apoteka u ponudi ima lijek za slomljeno srce u ljubavi

Raeapteek je najstarija ljekarna u Europi i ulazak u nju izlgeda kao ulazak u vremenski stroj. Osim lijeka za slomljeno srce nudi puder od jednoroga
Vidi originalni članak

Ljekarna 'Raeapteek' u Talinu u Estoniji prodaje lijek za slomljeno srce, napitak na bazi badema koji se koristi još od Srednjeg vijeka. Ljekarnica Ulla Noodapera rekla je kako se za slomljeno srce obično preporuča posebna formula od marcipana koju pripremaju još od 1422. godine.
- Spremamo poseban marcipan zbog potrebe za takvim lijekom. 'Pacijenti' sa simptomima slomljenog srca kupuju ga već stoljećima - rekla je ljekarnica. Recept za lijek nikada nisu otkrili i ljubomorno ga čuvaju. Jedna doza košta samo 7 kuna tj. jedan euro. Raeapteek je najstarija ljekarna u Europi i ulazak u nju izlgeda kao ulazak u vremenski stroj. Ljekarna osim lijeka za slomljeno srce nudi i sušene žablje noge, puder napravljen od jednoroga, krv crne mačke, spaljene pčele i ostale supstance potrebne za 'čarobne napitke'.  Otvorio ju je njemački doktor Johan Molner 1422. godine, a posljednjih 300 godina ju vodi obitelj Burchart. Gradske vlasti su koristile ljekarnu i za privatne sastanke jer su jedino u njoj mogli na miru raspravljati.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • stoka1 14.02.2010.

    krv crne macke jbt koji ludaci pff ja imam crnu macku pa sta joj trebam krv sisat uzas

  • kun 14.02.2010.

    Pa ima kupiti alkohola i u obicnoj trgovini.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare