To je to što me zanima!

Badnjak iz snova: Indijac platio vjenčanje za čak 251 djevojku

Indijski biznismen Mahesh Savani već godinama pomaže svojim siromašnim sunarodnjakinjama. Osim što plaća samu ceremoniju vjenčanja, financira i darove za 'svoje kćeri', kako naziva djevojke...
Vidi originalni članak

Indijski bogataš i trgovac nekretninama financirao je na Badnjak masovno vjenčanje za čak 251 siromašnu ženu. Biznismen Mahesh Savani ovaj je spektakl priredio u gradu Suratu u zapadnoj indijskoj državi Gujarat.

Osim hinduističkih parova, vjenčanju su mogli prisustvovati i muslimanski i kršćanski. Savani već dugi niz godina organizira i financira vjenčanja djevojaka koje su ostale bez očeva i koje ne mogu platiti vjenčanje te je u posljednjih pet godina pomogao čak 969 djevojaka da se udaju.

- Oduvijek sam želio imati kćer, no priroda mi je podarila dva sina. Te djevojke su mi poput kćeri i istinski me veseli kad vidim da su sretne. Ja sam im poput očuha, rekao je Savani, koji osim samog obreda plaća i darove poput zlatnih i srebrnih uresa te namještaja i kućanskih aparata.

Svaka mladenka smije potrošiti 6250 dolara, otkrio je Savanijev prijatelj i sufinancijer Batukbhai Movaliya. On nakon ceremonije plaća čak i troškove poput rodiljnog dopusta i školovanja djece.

Ovakva masovna vjenčanja uobičajeni su način smanjenja troškova za siromašnije parove u Indiji i obično ih organiziraju filantropi, lokalni čelnici ili organizacije koje rade u zajednici.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • sol 27.12.2017.

    Da to nije zbog Crnogorskog kumstva??:::)))

  • beebee 26.12.2017.

    Aha, i što traži zauzvrat?

  • EvEvil 26.12.2017.

    Svaka čast! Rekli bi čudan, ali u biti vrlo koristan poklon za te kojima to omogućuje. A i kasnije financiranje mu služi na čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare