Viral

Komentari 14

Badnjak iz snova: Indijac platio vjenčanje za čak 251 djevojku

Badnjak iz snova: Indijac platio vjenčanje za čak 251 djevojku

Indijski biznismen Mahesh Savani već godinama pomaže svojim siromašnim sunarodnjakinjama. Osim što plaća samu ceremoniju vjenčanja, financira i darove za 'svoje kćeri', kako naziva djevojke...

Indijski bogataš i trgovac nekretninama financirao je na Badnjak masovno vjenčanje za čak 251 siromašnu ženu. Biznismen Mahesh Savani ovaj je spektakl priredio u gradu Suratu u zapadnoj indijskoj državi Gujarat.

Osim hinduističkih parova, vjenčanju su mogli prisustvovati i muslimanski i kršćanski. Savani već dugi niz godina organizira i financira vjenčanja djevojaka koje su ostale bez očeva i koje ne mogu platiti vjenčanje te je u posljednjih pet godina pomogao čak 969 djevojaka da se udaju.

- Oduvijek sam želio imati kćer, no priroda mi je podarila dva sina. Te djevojke su mi poput kćeri i istinski me veseli kad vidim da su sretne. Ja sam im poput očuha, rekao je Savani, koji osim samog obreda plaća i darove poput zlatnih i srebrnih uresa te namještaja i kućanskih aparata.

Svaka mladenka smije potrošiti 6250 dolara, otkrio je Savanijev prijatelj i sufinancijer Batukbhai Movaliya. On nakon ceremonije plaća čak i troškove poput rodiljnog dopusta i školovanja djece.

Ovakva masovna vjenčanja uobičajeni su način smanjenja troškova za siromašnije parove u Indiji i obično ih organiziraju filantropi, lokalni čelnici ili organizacije koje rade u zajednici.