To je to što me zanima!

Banjalučanin skupio čak 17 kg kovanica pa platio ratu kredita

Marčeta je konobar već 15 godina i svakog dana gleda rasipništvo i nemar s novcem, zato je odlučio dokazati da i malo može značiti puno. Kovanice je skupljao nešto manje od dvije godine
Vidi originalni članak

Bojan Marčeta (36) iz Banja Luke je dvije godine sakupljao sitan novac, po pet pfeninga i time platio ratu kredita od od 1175 kuna sa 6.200 kovanica. Prikupio je gotovo 17 kilograma kovanica, a kad je uplatio ratu, ostalo mu je još 1400 kovanica po pet pfeninga.

Marčeta je konobar već 15 godina i svakog dana gleda rasipništvo i nemar s novcem, zato je odlučio dokazati da i malo može značiti puno. Ideja mu je bila da na polovini ugovora vrati ratu kredita i u tome je uspio.
 
- Djecu ne učimo pravim vrijednostima, novcem se bahatimo i koristimo ga u pogrešne svrhe. Zato sam se i odlučio na ovako nešto, da pokažem kako štednja i pet pfeninga može značiti mnogo. Platio sam ratu kredita, koja iznosi 310 KM (1175 kn), samo ovim novcem po pet pfeninga i ostalo mi je još oko 1.400 kovanica odnosno 70 maraka - kazao je Bojan i dodao da će taj novac ostaviti za neku od narednih rata, jer nastavlja štedjeti, pišu Nezavisne.com.

Kaže da nije imao poteškoća kad je plaćao kovanicama u banci. 

- Malo im je bilo čudno, ali nisam imao poteškoća. Samo je bio uvjet da ih odvojim u vrećice po 100 kovanica - rekao je.


 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Kriticar87 19.04.2018.

    Bosanac ostaje bosanac... 99% njegovih sunarodnjaka zivi od bakšuša u inozenstvu A kuci donose platu... 😁

  • scalp 18.04.2018.

    Jel trgovine vracaju po lipu na cijene od x.99?

  • komentator s marsa 18.04.2018.

    To sto on naziva bahacenjem se inace zove ostavljanje bakse. Da je pametan nebi srao po onima koji mu ostavljaju baksu od koje je uostalom i platio tu ratu kredita...

Komentiraj...
Vidi sve komentare