To je to što me zanima!

Banka im greškom uplatila 120 tisuća dolara, oni sve potrošili

Prema policiji novac su potrošili na kupovinu terenaca, prikolice, trkaćeg automobila i druge predmete. Prijateljima su podijelili 15.000 dolara. Priznali su da su znali da novac nije njihov
Vidi originalni članak

Par iz Pennsylvanije zaradio je optužnicu za krađu nakon što je potrošio tisuće dolara koje je banka pogreškom prebacila na njihov račun, prenosi BBC.

Robert (36) i Tiffany (35) Williams pogreškom banke su se obogatili za 120.000 američkih dolara i potrošili gotovo sve.

Par je, osim s optužnicom, suočen i s više od 100.000 dolara naknade za prekoračenje dozvoljenog minusa na računu.

Prema policiji novac su potrošili na kupovinu terenaca, prikolice, trkaćeg automobila i druge predmete. Prijateljima su podijelili 15.000 dolara.

Priznali su da su znali da novac nije njihov.

Novac je na njihov račun, umjesto na račun investicijske tvrtke, sjeo u svibnju, a pogreška je uočena 20-ak dana kasnije te je novac skinut s njihova računa, a paru je nakon toga ostao ogroman minus.

Prema policiji Williamsovi su do otkrića pogreške već bili potrošili oko 107.000 dolara bez da su prije toga provjerili u banci o čemu se radi. Williamsovi su na računu uobičajeno imali oko tisuću dolara.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Tinoboss11 21.05.2020.

    Političari troše puno više od ikoga a nitko ništa ne poduzima a njih kažnjavaju SRAMOTA

  • Tinoboss11 21.05.2020.

    Ovo nije fer što su oni krivi što su potrošili taj novac koda banka ne bi ga potrošila

  • moralna vertikala 11.09.2019.

    s pravne strane gledano, vlastiti racun, vlatiti novac. zasto bi netko trebao znati odkud mu novac na racunu? sav visak trebao bi se smatrati poklonjenim odkud god dosao. djelatnik banke je krivac ovdje i on bi trebao namiriti svu stetu koju je prouzrocio. nitko ne bi pravno smio biti kriv za trosenje novca na vlastitom racunu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare