To je to što me zanima!

Banksy otkrio: Aukcijska kuća nije znala ništa o rezanju slike

Popularni umjetnik Banksy je, nakon rezanja njegove slike na aukciji, objavio video u kojem je pokazao kako je isprobavao rezanje, namontirao rezač u okvir i kako je, nakon svega, rezanje ipak pošlo po zlu
Vidi originalni članak

Par sekundi nakon što je prodana za 860 tisuća britanskih funti, netko u publici stisnuo je gumb i slika Djevojčice s balonom, popularnog anonimnog slikara Banksyja prošla je kroz rezač papira ugrađen u okvir. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

INSPIRIRAO GA PICASSO Oglasio se Banksy: Ugradio je šiljke i iz publike pratio aukciju

U utorak navečer na stranici popularnog umjetnika pojavila se i snimka probi. Naime, Banksy je njome pokazao da je svaki put uspio sliku, odnosno print, uništiti u cijelosti, dok je na aukciji samo pola platna prošlo kroz rezač

Objasnio je i kako aukcijska kuća nije znala ništa o njegovim planovima, a poručio je i skeptičnima da je slika doista uništena. 

STVORIO NOVO DJELO NA AUKCIJI Nakon kupnje Banksyjeve slike, prodaje je za 8.5 milijuna kuna

No, iako je uništena, Banksyjeva slika dobila je novu umjetničku vrijednost - 'Ljubav je u košu' novi je naziv djela, a žena koja je kupila prvotnu sliku kazala je: 

- Kada je prošli tjedan slika bila isjeckana, isprva sam bila šokirana, ali sam postupno shvatila da mi je pripao komad koji je dio povijesti umjetnosti. 

Svoj "dio povijesti" sad prodaje za milijun funti, odnosno 8.5 milijuna kuna. 

Vlasnik aukcijske kuće u kojoj se dogodilo 'rađanje novog umjetničkog djela' rekao je da je 'Ljubav je u košu' prva umjetnina koja je nastala tijekom aukcije. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Job13 19.10.2018.

    Banksy car

  • vragmali 18.10.2018.

    pa di je taj hebeni meteor više....

Komentiraj...
Vidi sve komentare