To je to što me zanima!

Bijelo platno na okviru nude na aukciji za 'samo' 515.000 kuna

Djelo Boba Lawa zapravo jest bijelo platno na kojemu je nacrtao okvir i dodao datum i potpis. Rad veličine 274 puta 213 cm je nazvao ''Nothing to be Afraid of V 22. 8.69.''.
Vidi originalni članak

Neki bi je možda proglasili starom krpom nategnutom preko drvenog okvira no ova je 'slika' na aukciji i očekuje se da  bi mogla postići cijenu od čak 515.000 kuna, piše Daily Mail. Minimalističko djelo umjetnika Boba Lawa zapravo jest samo bijelo platno na kojemu je nacrtao okvir te dodao datum i svoj potpis. Svoj rad veličine 274 puta 213 centimetara je nazvao ''Nothing to be Afraid of  V 22. 8.69.''. 

Law je poznat kao jedan od utemeljitelja britanskog minimalističkog slikarstva no tijekom života nije dobivao priznanja za svoj rad. Preminuo je 2004. godine i iza sebe ostavio veliki broj radova. 

- Bob Law je jedan od najviše podcijenjenih umjetnika u Velikoj Britaniji. Ovo je jedno od njegovih prvih djela koje ide na dražbu. Ovaj komad nastao je 1969. i to je umjetnost u njezinom najčišćem obliku - rekao je Tony McNerney, voditelj muzeja suvremene umjetnosti Bonham's

Idi na 24sata

Komentari 11

  • emotion 01.10.2011.

    nikad nisam kužila ta "umjetnička djela" kako zovu slike.. mislim na one slike di je slikar potrošio puno vremena i svu boju koju ima a naslikao nešto što liči na - ništa. i to bogataši kupuju.. i troše milijune na to.. ne kužim i gotovo

  • NajluđiVrapčan 30.09.2011.

    Bez brige kupit će to Ivo Sanader!

  • dom2 30.09.2011.

    Samo nedostaje točka u sredini i bila bi nevjerovatna ovako mi je nezavršena jer je ostavljeno da sami nacrtamo ili zamišljamo što želimo? Mi ne moramo osječati prazninu koju osječa slikar bar u umjetničkom smislu jer smo po slikaru ograničeni unutar okvira samo treba zatvorit oči te zamisliti ostalo za svakog prema njegovim željama. Stvarno slika za sve kulture.

Komentiraj...
Vidi sve komentare