To je to što me zanima!

Bio 18 sati u pritvoru zbog ogriska jabuke na pločniku

Keith Hirst (54) izašao je iz kuće samo kako bi kupio lijekove za svoju hendikepiranu suprugu, a završio je u pritvoru zbog bačenog ogriska jabuke
Vidi originalni članak

Keith, bivši vodoinstalater, je u pritvoru proveo cijelu noć, a policajci su mu uzeli otiske prstiju i DNK uzorak. Hirst, srčani bolesnik, je prije odlaska u ljekarnu svratio u poštu u blizini svoga doma u Swintonu (Britanija). U tom trenutku primijetio ga je komunalni redar i prišao do njega optužujući ga da je bacio ostatak jabuke na nogostup. Želio mu je napisati kaznu od 500 kuna, no ovaj mu nije želio dati svoje podatke.
- Došavši do mene pitao me je zašto sam bacio ogrizak, a ja sam mu rekao da ga nisam bacio. Rekao sam mu da idem u ljekarnu te da možemo pričati na povratku. Završivši vratio sam se na isto mjesto, a on me je čekao u društvu pet policajaca. I njima sam rekao da nisam učinio ništa loše te da im ne želim reći tko sam - priča bivši vodoinstalater. U to vrijeme njegova obitelj već se brinula gdje je jer od kuće je otišao u vrijeme ručka. Zvali su bolnice u okolici jer su mislili da mu se nešto dogodilo. Nakon rasprave na ulici odveli su ga policijsku postaju gdje su ga ispitivali, uzeli otiske prstiju i DNK uzorak. Tek oko 23 sata uspio se javiti obitelji i objasniti im što se dogodilo. Tijekom 18 sati pritvora posjetio je doktora dva puta zbog bolova u prsima i vrtoglavice. U policiji tvrde da je bacio jabuku preko ceste umalo pogodivši prolaznika, odbijao dati podatke službeniku i agresivno se ponašao. Prijeti mu kazna od 25.000 kuna ili šest mjeseci zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare