To je to što me zanima!

Boli za gledati: Ovako izgleda kad 'zdrobe' 1,7 milijuna kuna

Velika Britanija: Policija je zaplijenila automobil vrijedan oko 200.000 funti jer su posumnjali da je ukraden. Vlasnik tvrdi da to nije istina i da je morao puno štedjeti da si kupi Ferrari
Vidi originalni članak

Britanska policija je milijunašu Zahidu Khanu (31) zaplijenila skupocjeni automobil u travnju prošle godine u Birminghamu.

Policija je posumnjala da ja Ferrari 458 Spider vrijedan oko 200.000 funti (oko 1,7 milijuna kuna) ukraden jer Khan nije imao njegove papire

Rekao je da je automobil kupio na aukciji putem posrednika te da će im "papire" naknadno dostaviti, prenosi Autostart.

Khan tvrdi da to nije istina i da je automobil sam kupio. Kaže da je u ožujku bio na sudu zbog prijašnjih optužbi svojih najmoprimaca i da se tada dovezao Ferrarijem. No 5. travnja su ga zaustavili i oduzeli mu auto.

Na sudu je saznao da su policiji već odobrili da ga unište jer nije prikladan za cestu i nema valjano osiguranje. Khan je objavio video uništenja automobila na Facebooku.

- Ovo je moj Ferrari koji je policija nezakonito zdrobila. Trebalo im je godinu dana da objave video, baš se pitam zašto - napisao je. 

- Moj je automobil bio osiguran. Dogovorili smo se da idemo na sud, a policija je meni iza leđa nekoliko dana prije ročišta otišla na sud i dogovorila tamo da se automobil uništi. On je za mene i moju obitelj imao sentimentalnu vrijednost. Mi plaćamo poreze, a djelatnici u državnim službama se tako odnose prema nama - ogorčen je Khan.

Glasnogovornik policije kaže da su automobil morali uništiti jer nije bio osiguran i imao je kategoriju B što znači da je vozilo znatno oštećeno iako se neki dijelovi mogu spasiti, piše Daily Mail. 

Idi na 24sata

Komentari 68

  • ZdenkoPetrinović 21.03.2018.

    To su grozne stvari, moglo se prodat pa nahranit sirotinju. Kao ono kad su pred par godina spalili u Splitu 6 tona tune mjesto da daju u domove staraca i siročadi. Znam za više takvih slučajeva da su propale firme htjele poklonit Caritasu npr. marmeladu ali nije išlo jer je trebalo platit pdv a oni bez love - sve se bacilo. Itd. Bacanje je grozan grijeh uz toliku bijedu.

  • Dom Xerex 20.03.2018.

    Ova priča je jako šuplja i nepovezana isto kao i priča milijunaša čiju su automobil zaplijenili. Milijunašu sa automobil zdrobili, hoće li tzv novinar barem dobiti otkaz?

  • 20.03.2018.

    zašto su ga morali uništiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare