To je to što me zanima!

Braća beskućnici naslijedit će čak 32 milijarde kuna

Dva brata iz Mađarske, koji su toliko siromašni da žive u spilji naslijedit će četiri milijarde funti. Zslot i Geza Peladi žive kraj Budimpešte i prodaju otpad
Vidi originalni članak

Dva brata iz Mađarske, koji su toliko siromašni da žive u spilji naslijedit će četiri milijarde funti (32 milijarde kuna). Zslot i Geza Peladi žive kraj Budimpešte i prodaju otpad koji nađu na ulici. Sada bi oni i njihova sestra koja živi u SAD-u trebali naslijediti golemo nasljedstvo od bake koja je nedavno umrla u njemačkom Baden-Wurttenbergu. Bakini odvjetnici kontaktirali su dobrotvorno društvo koje brine o beskućnicima.
- Znali smo da majka dolazi iz vrlo bogate obitelji, ali bila je vrlo teška osoba i raskinula je veze s njima. Kasnije nas je napustila. Izgubili smo kontakt s njom i tatom i onda je umrla - rekao je Geza.
Prema njemačkom zakonu potomci automatski imaju pravo na nasljedstvo.
- Ovo će sigurno nadoknaditi za život kakav smo imali do sada. Imali smo samo jedan drugoga. Ni jedna žena ne bi nas pogledala jer živimo u spilji - dodao je. Nada se kako će s novcem naći žene i konačno imati normalan život. Braća ne znaju je li majka uopće rekla baki da ima djecu. Odvjetnici su saznali za njih istražujući njezino potomstvo. Bakino ime čuva se u tajnosti jer odvjetnici žele spriječiti potencijalne prevarante.
- Znamo s kim moramo razgovarati, a to su ova braća. Ne moramo to govoriti nikome drugome - rekao je glasnogovornik odvjetnika. Sada braća prikupljaju dokumentaciju prije nego što otputuju u Njemačku po nasljedstvo.

HRVATSKI SU BOGATAŠI PUNO SIROMAŠNIJI
Ivica Todorić: Njegovo golemo gospodarsko carstvo procjenjuju na 4,5 milijardi kuna.
Luka Rajić: Bivši vlasnik Dukata nakon prodaje tvrtke “težak” je oko dvije milijarde kuna.
Željko Kerum: Splitski gradonačelnik i poduzetnik na računu navodno ima oko 380 milijuna kn.
Ante Vlahović: Predsjednik je uprave najveće duhanske tvrtke, Adris grupe, ima oko 2,9 milijardi kuna

Idi na 24sata

Komentari 41

  • urus 12.12.2009.

    Kakve veze imaju todorić,rajić,kerum sa bogatašima, oni su kvazi lovatori bez kvalitetnig kapitala, obični lihvari i lopine koji nemaju obiteljskog nasljeđa niti tradicije, nisu nikad niš radili da bi pošteno stekli , ak je stara baba imala 32 miljarde ta lova sigurno ima neku daleku prošlost. oni nisu nikakav uzor jer ne žele govoriti o porijeklu svog novca , pa da nam daju koji savijet za miljone u 10 godina. Zato sam bil na frontu kak bi se oni kur.ili okolo sa svojom raskoši . pas ma..er

  • ja___zg 02.12.2009.

    eh da se bar meni to dogodi, da saznam da sam imala nekog bogatog... hmm....koja je to lovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

  • tinamandolina 02.12.2009.

    20bucks,ti ih poznaš pa znaš da nisu htjeli učiti? tko normalan želi živjeti u špilji i prodavati smeće? veću glupost nisam čula. nemaju svi sreće u životu,splet raznih okolnosti nam može promijeniti i zagorčati život,i zato ne osuđujem ljude koji se ubiju,možda je istina da uvijek postoji nekakvo rješenje,ali lako je gledati samo iz jednog kuta i osuđivati nekoga u čijoj koži nisi bio pa ne znaš kako mu je. treba znati biti tolerantan i imati široke vidike,najvažnije je biti čovjek jer kad-tad sve nam se vrati,svakom po zasluzi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare