To je to što me zanima!

Britanac poručio: Evo 25 razloga zašto ne posjetiti kontinentalnu Hrvatsku. Hrana im je čudna!

Britanac koji već godinama s obitelji živi u Hrvatskoj, direktor bloga Total Croatia News i autor brojnih sadržaja vezanih uz Hrvatsku, napravio je najnoviji video o Hrvatskoj
Vidi originalni članak

Prvi razlog je to što su nekadašnji stanovnici Hrvatske bili neandertalci. Osim toga, u Hrvatskoj postoji prava pustinja u kojoj se može umrijeti od žeđi, ratuju s pijetlovima, prave rakiju od svega i hrana im je jako čudna...

To su samo neki od 25 savjeta zašto ne posjetiti Hrvatsku, u najnovijem videu Paula Bradburyja, Britanca koji već 20 godina živi u Hrvatskoj. Autor je i direktor bloga Total Croatia News, autor knjige "Croatia: A Survival Kit for Foreigners", a brojne sadržaje objavljuje i na kanalima poput YouTubea. Njegov najnoviji video, lista od "25 stvari zašto ne biste trebali posjetiti kontinentalnu Hrvatsku", još je jedna duhovita posveta Hrvatskoj i njezinim atrakcijama.

VELIKI INTERVJU Paul Bradbury: 'Da me supruga nije prevarila vjerojatno bih i dalje živio dosadan život'

Primjerice, razlog broj 15. je rakija:

- Rade rakiju od - apsolutno svega. To je jedno od najopasnijih mjesta na kojima sam ikad bio, ne možete otići u Slavoniju bez da probate rakiju. Piju je iz svega i sa svime. 

Među ostalim primjerima su Krapina i neandertalci, Picokijada, smrznuti plitvički slapovi, Špancirfest, Vučedol, Nikola Tesla itd. 

- Jedna od najdražih mi stvari u Hrvatskoj su mjesta koja imaju neizgovorljiva imena. Primjerice, Krapina. Zamislite da ste Britanac i vidite taj naziv i pokušavate ga izgovoriti kako biste na engleskom - smije se Bradbury, koji duhovito preporučuje da se kontinentalnu Hrvatsku (ne) posjeti jer su na tome području nekad živjeti neandertalci. Pritom naravno preporučuje odlazak u Muzej krapinskog čovjeka, za koji kaže da je sjajan.

CRO Survival Kit Vratili su se i ostali u šoku: 'Nisam znao da ćevapi dolaze u somunu, u Australiji toga nema'

- Drugi razlog je zato što ubijaju putnike u vlakovima. Jedno od najpoznatijih umorstava na svijetu dogodilo se između Vinkovaca i Slavonskog Broda, u slavnom romanu o detektivu Herculesu Poirotu - kaže Bradbury.

Njegove duhovite preporuke svakako provjerite u videu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Windfacker 09.04.2023.

    Pa zar ovo nije zapravo preporuka za posjetiti Hrvatsku.

  • 08.04.2023.

    dobro, kaj je vama svima ... meni se dosad činilo da hrvati dobro razumiju engleski humor?

  • milickonjo 08.04.2023.

    Ministery inteligencije vele ljudi kak znaju za lopate, eto kak

Komentiraj...
Vidi sve komentare