To je to što me zanima!

Britanci toplinu iz krematorija žele koristiti za grijanje bazena

Zbog onečišćenja gradske vlasti u Redditchu su došle na ideju da toplinom koja nastaje izgaranjem u krematoriju griju gradski bazen. Ideja se nije svima svidjela
Vidi originalni članak

Vlasti grada Redditcha u Engleskoj žele iskoristiti toplinu koju stvara lokalni krematorij za zagrijavanje gradskog bazena, piše Telegraph

Gradske vlasti na ideju su došle svjesne da je zrak sve više onečišćen pa žele smanjiti emisiju ugljičnog dioksida. Glasnogovornik općine Worcestershire rekao je kako će o svemu porazgovarati s pogrebnim poduzećem. Idjeu nisu svi baš dobro prihvatili pa lokalni sindikati optužuju konzervativce za rezanje državnog proračuna i snalaženje na sve moguće načine. Ako ideja zaživi bit će to prvi takav projekt u Velikoj Britaniji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • otorinolaringolog / ginekolog 26.01.2011.

    i ko zna ko je sve plivao na tatu...

  • komentator s marsa 26.01.2011.

    nevidim nikakav razlog za kontraverze... to je cista energija. to sto je njome neko spaljen nema nikakve veze i nevidim da zbog toga ta energija mora zavrsiti direktno u atmosferu.

  • komentator s marsa 26.01.2011.

    a da imas mal pojma o necemu vrjedilo bi raspravljat s tobom... sta ti mislis da ce upuhivat vruci pepeo od leseva u bazen ili je to cisto neko tvoje sujevjerje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare