To je to što me zanima!

Najljepši na Wimbledonu za pse trijumfirao je ranije i u Zagrebu

Izložba pasa Crufts u Birminghamu je najveća i najuglednija na svijetu, održava se više od 125 godina, a neke pasmine su sada prvi put dodirnule šapama slavni zelenih tepih- među njima i psi iz Hrvatske
Vidi originalni članak

Ono što je u svijetu tenisa Wimbledon, to je u svijetu pasa- Crufts. Najveća izložba pasa na svijetu održava se u Birminghamu, a i ove su godine deseci najljepših pasa iz Hrvatske krenuli put Engleske i bili izložbeni na tom fantastičnom showu. Koliko je Britancima važan Crufts, govori i činjenica da je njihov silno gledani televizijski javni program Channel 4 čitav dan prensio dijelove ove izložbe, uz brojna javljanja uživo. 


Osvajanje Cruftsa u svijetu čistokrvnih pasa ravno je Svetome gralu, a ove je godine mitski pehar pripao papijonu Dylanu, malenome psiću koji svoji ime duguje ušima koje podsjećaju na krila leptira. Vlasnica mu je Kathleen Roosens iz Belgije i on je- dakle- bio najljepši od 25.000 pasa iz 200 pasmina! No, hrvatski ljubitelji najljepših pasa i izložbi mogu biti posebno ponosni na činjenicu da je Dylan samo tri mjeseca prije Crufts osvoji dvije izložbe u- Zagrebu. Najprije je osvojio specijalnu izložbu 9. FCI skupine, u kojoj su samo patuljasti psi za pratnju, a dan kasnije i veliki Best In Show- bio je, dakle, i u Hrvatskoj najljpših od svih!  

Dylana je najljepšim u Birminghamu proglasio švedski sudac Dan Ericsoon, koji je takđer čest gost i sudac na hrvatskim izložbama. Na Cruftsu su se ove godine po po prvi put pojavile i neke nove pasmine. Među njima su bili i američki goniči rakuna, a vrijedi spomenuti da je prvi od te kultne američki pasmine svojim šapama dodirnuo zeleni tepih Cruftsa upravo gonič rakuna uzgojen u Hrvatskoj, znan kao Ljubo!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare