To je to što me zanima!

Cycle ball: Neobičan nogomet koji se uz loptu igra i - biciklom

Cycle ball je definitivno je jedan od najneobičnijih sportova na svijetu koji je uz to i potpuno nepoznat. To je nogomet za koji vam osim lopte i terena treba i - bicikl...
Vidi originalni članak

Iako postoje velike šanse da za njega nikada niste čuli, ' cycle ball ' iliti ' radball ' nije novi sport. Njegovi počeci zabilježeni su još 1893. godine, kada ga je svijetu predstavio Nicholas Edward Kaufmann , a prvo svjetsko prvenstvo odigrano je 1929. godine. Kao što možete vidjeti u priloženom videu, radi se o nogometu u kojemu svaka momčad broji po dva igrača. Cycle ball se igra pomoću lopte i bicikla koji nema kočnice, već se u potpunosti kontrolira pokretima tijela.

Baš kao i u normalnoj verziji nogometa, igrači loptu osim biciklom mogu kontrolirati i glavom, a pri obrani gola mogu se koristiti i ruke.

Prema vrlo šturim informacijama koje su dostupne na internetu, u Hrvatskoj je egzistirao minimalno jedan ' cycle ball ' klub i to u Zagrebu. Njegovo je ime bilo, pogađate, Dinamo Zagreb . Hrvatska je svoje predstavnike imala na različitim internacionalnim natjecanjima najranije do 2008. godine, a na priloženoj snimci možete vidjeti dio dvoboja s Japancima.

Hrvatsku su na tim natjecanjima predstavljali Jasmin Fazlić i Michael Posedi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • biciklistica 21.08.2014.

    Ona dvojica su fenomenalna. Napokon nešto lijepo a meni blisko Ja sam biciklistica ali ono ne bi mogla napraviti što oni rade

  • Prva Proleterska 26.07.2014.

    Ajme starih vijesti. Samo za informaciju. Svaki dodir igrališta sa bilo kojim djelom tijela -slobodni udarac za protivnika !

  • ChiSonoIo 22.07.2014.

    ..više puta sam to izjavila i sad ću opet: šta sve čovjek iz dosade radi..

Komentiraj...
Vidi sve komentare