To je to što me zanima!

Depresivne žene seksaju se puno više i kreativnije

Istraživanje je pokazalo da se žene koje pate od srednje ili umjerene depresije seksaju čak tri puta više od sretnih žena neovisno da li su u vezi ili ne
Vidi originalni članak

Žene koje su u depresiji više se seksaju od onih sretnih neovisno o tome da li su u vezi ili ne. Rezultati su istraživanja koje je obuhvatilo 107 depresivnih i sretnih žena koje su u vezi. Žene koje pate od srednje ili umjerene depresije seksaju se čak tri puta više od žena koje su uglavnom sretne. Uglavnom imaju liberalnije seksualne stavove i šire seksualno iskustvo.
- Depresivne žene traže seksualnu intimnost da bi se osjećale bolje. Kad su ljudi u depresiji, u vezama su nesigurni i zabrinuti da partneru nije dovoljno stalo ili da mu nisu dovoljno vrijedni. Seks im daje osjećaj bliskosti i sigurnosti - rekla je Dr Sabura Allen, znanstvenica koja je radila na istraživanju i prezentatorica studije na internacionalnoj konferenciji u Melbourneu.
Istraživanje je također pokazalo da će se slobodne žene koje su u depresiji lakše upustiti u neobavezan seks nego sretne slobodne žene.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sanjin0112 21.03.2008.

    Lječim depresiju...cure javie se!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare