To je to što me zanima!

Desna ruka pilotima: Piper s piste rastjera baš svaku pticu

BJEŽ’TE PTICE Piper predano osigurava pilotima praznu pistu za sigurno polijetanje i slijetanje. Njezin zadatak je rastjerati jato ptica, ali i svaku drugu životinjicu
Vidi originalni članak

Dok ostali psi uživaju blentavo trčeći po lopticu ili boreći se sa štapom koji je duplo veći od njih, Piper ima radno mjesto i odgovoran posao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Ova granična škotska ovčarka čuva pistu od brojnih ptica koje predstavljaju veliku prijetnju pilotima prilikom polijetanja i slijetanja aviona. Inače je policijski pas, a četiri dana u tjednu radi u Cherry Capital zračnoj luci u američkom gradu Traverse City u Michiganu. Njezin zadatak je rastjerati jato ptica, ali i svaku drugu životinjicu zbog kojih se ptice na pistama okupljaju.

Na sebi ima punu radnu opremu, od maske koja joj štiti oči od vjetra i kamenčića, zaštite za uši od buke aviona do čizmica koje joj štite šapice od vrućeg asfalta. Istrenirana je tako da pokraj nje ni jedna ptica ne može nezapaženo proći, a toliko ozbiljno shvaća svoj posao da im ne da niti blizu. Ne smetaju joj ni kiša ni snijeg, predano i koncentrirano radi u svim vremenskim uvjetima. Prava je miljenica i putnika i zaposlenika, a postala je i prava zvijezda na internetu. 

Dog Gun


Na aerodromima se za rastjerivanje ptica koriste zvučne metode, zračni topovi (gun) i slično, ali kujica (dog) Piper se pokazala kao bolje rješenje. Ona ne odustaje dok ih sve ne otjera s piste, stražari i ne da im ni blizu

Idi na 24sata

Komentari 15

  • miko2312 05.03.2016.

    jadan ker, skroz mi ga zao.

  • orim1501 03.03.2016.

    vidi u ovcarke prangije..

  • montello 03.03.2016.

    bravo

Komentiraj...
Vidi sve komentare